VVSB slaat flater in derby tegen Ter Leede

Wat een spannende derby tussen VVSB en Ter Leede had moeten zijn, is geëindigd in een martelgang voor de Noordwijkerhouters. In een eerste helft waar bijna alles mis ging, wat mis kon gaan stond VVSB al met 0-4 achter. Een tweede helft met een rode kaart aan beide kanten en een extra doelpunt voor Ter Leede volgde hierna.

Het duurde niet lang totdat Ter Leede de 0-1 op het bord kon zetten. Noah Marti schoot niet hard uit de draai, maar de bal rolde tergend langzaam de lange hoek in achter doelman Thom Jonkerman. Beide ploegen kregen hierna wat mogelijkheden om gevaarlijk te worden, maar dat werd Ter Leede pas weer in de 20e minuut. Via de linkerkant werd doelman Jonkerman onder vuur genomen. De rebound kwam voor de voeten van Bart van der Weijden die zo de 0-2 kon afmaken.

Bij VVSB kwamen de meest simpele ballen niet meer aan en Ter Leede profiteerde optimaal van het mistasten bij de paars-gelen. Nicky Eekhout kon met een sliding nog de 0-3 voorkomen, maar nog binnen een half uur was het Daan Walraven die de 3e van de avond produceerde. Het leed in de eerste helft was nog niet afgelopen. Uit een strafschop zorgde oud-VVSB’er Tomas Arroyo nog voor de 0-4.

Met een driedubbele wissel, waaronder Bert Steltenpool die van een blessure terugkeerde, trachtte trainer Wilfred van Leeuwen nog een vuist te maken in de tweede helft. Lang kon VVSB niet jagen, want de Noordwijkerhouters kwam al na 5 minuten met 10 man te staan. Een worstelpartij tussen Van der Weijden en Jayson Halman werd met rood bestraft voor de aanvaller van VVSB.

De paars-gelen stonden echter niet lang met een man minder op het veld, want Walraven haalde even later Raygivano Dompig neer. De invaller van VVSB was doorgebroken en de scheidsrechter trok voor de tweede keer deze avond de rode kaart.

De wedstrijd was zo goed als gespeeld. Beide ploegen kregen wel kansen en raakte nog wel het houtwerk. Het slotakkoord was opnieuw voor Ter Leede. Een afgeslagen bal ging via de voeten van Dirk Hoekstra nog het doel in, waardoor er een pijnlijke 0-5 eindstand op het scorebord terecht kwam.

VVSB – Ter Leede 0-5: 3. Marti 0-1, 20. Van der Weijden 0-2, 29. Walraven 0-3, 35 Arroyo (p) 0-4, 80. Hoekstra 0-5.
VVSB: Thom Jonkerman; Richelo Fecunda, Obi Onyeike (63. Matthieu van den Assem), Nicky Eekhout, Jermano Lo Fo Sang (46. Jelmer Vijlbrief); Lars Rauws (63. Ivan Spijkstra), Enzo Huntink (46. Raygivano Dompig), Wout Heemskerk (46. Bert Steltenpool); Danny Bakker, Youssef Blel, Jayson Halman.