VVSB pakt vijfde overwinning op rij tegen HSC’21

Nadat VVSB vorig weekend bij DEM met 2-4 wist te winnen, hebben de Noordwijkerhouters deze score ook weten te behalen tegen HSC’21. De wedstrijd kenmerkte zich vanwege het eenrichtingsverkeer richting het doel van de gasten. Leroy George was met de eerste twee doelpunten zeer belangrijk. Ian van Otterlo en Enzo Huntink zorgde ervoor dat al na een uur de stand flink werd uitgebreid. Jules Stokkers maakte de score iets dragelijker door nog tweemaal raak te schieten.

Vanaf minuut één was het spelbeeld kristalhelder. VVSB valt aan en creëert kansen, HSC’21 probeert tegen te houden en uit de counter iets te forceren. De paars-gele formatie had via de linkervoet van Ian van Otterlo al na een paar minuten op voorsprong kunnen komen, maar de middenvelder van VVSB schoot zijn volley net naast. Even later moest HSC-doelman Bob Peterman handelend optreden op de vrije trap van Leroy George. Na een minuut of twintig dacht Jesse van Nieuwkerk de 1-0 binnen te werken, maar RIchelo Fecunda gaf het laatste tikje en deed dit in buitenspelpositie.

Na ruim een half uur moest Lars Rauws het veld met een blessure verlaten, zijn vervanger was Enzo Huntink. De invaller mocht direct bij de zijlijn plaats nemen om de bal in te gooien. De verre inworp kwam terecht in een kluitje van spelers waarna er een schot op het HSC-doel werd geproduceerd. Doelman Peterman kon redding brengen, maar bokste de bal voor de voeten van George. De topschutter van VVSB dacht niet na en schoot de openingstreffer binnen.

Niet veel later schoot George ook de 2-0 binnen. Het was Danny Bakker die met een puntgave trap de bal achter de verdediging van HSC’21 kon plaatsen. De ervaren aanvaller van VVSB was er als de kippen bij om de bal direct uit de lucht in de lange hoek te schieten.

Ook na de rust was het VVSB die de toon in de wedstrijd bepaalde en de score verder liet oplopen. Een goedlopende aanval over de rechterkant via Fecunda kwam terecht bij Van Nieuwkerk. De spits van VVSB legde de bal klaar voor Van Otterlo die het leer hoog in de touwen schoot. Tien minuten later stond ook de 4-0 op het scorebord. Opnieuw was het Bakker met een puntgave assist en was het Huntink die met de punt van zijn schoen de bal achter doelman Peterman werkte.

Een kwartier voor tijd verslikte doelman Ruben Valk zich in de druk zettende Jules Stokkers. De aanvaller van HSC’21 ontfutselde de bal van de doelman en schoot de 4-1 binnen. HSC’21 kreeg in het laatste kwartier enkele mogelijkheden en prikte nog een keer raak. Een teruggetrokken bal van Kevin Stokkingreef werd voor de tweede keer deze avond binnengeschoten door Stokkers.

Verder kwam de ploeg uit Haaksbergen niet waardoor VVSB alweer de vijfde overwinning op rij kon noteren. Nummer 6 kan volgend weekend behaald worden in Oss. Op zaterdagavond wordt er om 19.00 uur afgetrapt tegen OSS’20.

VVSB – HSC’21 4-2: 35. George 1-0, 38. George 2-0, 54. Van Otterlo 3-0, 64. Huntink 4-0, 76. Stokkers 4-1, 89. Stokkers 4-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (77. Matthieu van den Assem), Nicky Eekhout, Max Ossendrijver, Tim de Rijk, Jermano Lo Fo Sang (67. Jelmer Vijlbrief); Lars Rauws (34. Enzo Huntink), Danny Bakker, Ian van Otterlo; Leroy George (67. Mike Bekooij), Jesse van Nieuwkerk (77. Jayson Halman).