VVSB pakt tweede overwinning op rij bij DEM

VVSB heeft de smaak te pakken en heeft na de overwinning op DOVO ook weten te winnen van DEM. In Beverwijk kwam VVSB in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Ian van Otterlo. Na de thee drong VVSB aan, maar duurde het even voor de bevrijdende tweede treffer kwam. Gyliano van Velzen was koelbloedig vanaf de strafschopstip en zorgde voor de 0-2. Ondertussen voetbalde DEM al met 10 man na een rode kaart van Twan Verswijveren.

VVSB startte voortvarend aan de wedstrijd tegen de nummer 4 van de ranglijst. Al na een paar minuten had Mounir Mounji de score kunnen openen, maar zijn wippertje over doelman Swen Verswijveren ging net naast. Aan de andere kant had collega-doelman Ruben Valk een katachtige save in huis om de poging van Twan Verswijveren te redden.

De Noordwijkerhouters combineerde bij vlagen erg makkelijk en kwamen daardoor ook na een klein half uur verdiend op voorsprong. Een aanval over de rechterkant via Mounji en Richelo Fecunda kwam voor de voeten van Ian van Otterlo. De middenvelder van VVSB hoefde niet lang na te denken en schoot hard en zuiver raak in de lange hoek.

Niet veel later had het al zomaar 0-2 kunnen zijn ware het niet dat de pegel van Ricardo Kuijvenhoven uiteenspatte op de lat. DEM deed met name uit de omschakeling af en toe iets terug en had via Timo Wolters op gelijke hoogte moeten komen, maar de spits van de thuisploeg schoot van dichtbij naast.

Ook in de tweede helft had VVSB het betere van het spel, maar beloonde het zichzelf niet. Zo was het schot van Van Otterlo net te zwak en had doelman Verswijveren een parate redding in huis op de pogingen van Gyliano van Velzen en invaller Guus Verver.

In het stevige duel in Beverwijk werd tien minuten voor tijd de rode kaart getoond aan de thuisploeg. Verdediger Twan Verswijveren had een spijkerharde overtreding op Verver in huis en werd terecht naar de kant gestuurd door de toch warrig fluitende scheidsrecher Tiesinga. Diezelfde Verver schoot even later de bal op de hand van verdediger Jeremy van Gelderen in het strafschopgebied waardoor VVSB vanaf elf meter mocht aanleggen. Het was Van Velzen die de doelman de verkeerde hoek instuurde en voor de bevrijdende 0-2 kon aantekenen.

Met de overwinning op DEM stijgt VVSB weer verder door op de ranglijst naar een 12e plaats. Volgende week komt hekkensluiter ODIN’59 op bezoek in Noordwijkerhout. Op Sportpark de Boekhorst wordt om 15.30 uur afgetrapt.

DEM – VVSB 0-2: 27. Van Otterlo 0-1, 85. Van Velzen (p) 0-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Dario van Breukelen, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Ricardo Kuijvenhoven, Ian van Otterlo (75. Thomas Schaap); Mounir Mounji (60. Guus Verver), Gyliano van Velzen (87. Luca Tarani), Tim de Rijk (87. Daan Tervoort).