VVSB pakt opnieuw thuisoverwinning

In het begin van het seizoen wilde het maar niet de goede kant opvallen voor VVSB op het vernieuwde Sportpark de Boekhorst. Met Staphorst als vijfde thuisoverwinning op een rij is daar ondertussen een einde aangekomen. ‘Comebackkid’ is de tweede naam van de paars-gelen, die voor de zoveelste keer dit seizoen een achterstand weten om te buigen naar een overwinning via doelpunten van Jayson Halman en Raygivano Dompig.

Obi Onyeike keerde weer terug in de basiself van trainer Wilfred van Leeuwen en direct met de aanvoerdersband om zijn arm. De centrale verdediger van VVSB nam deze over van de licht geblesseerde Lars Rauws, die plaatsnam op de bank. Met ook Danny Bakker en Jermano Lo Fo Sang in de lappenmand was het even puzzelen, maar ook tegen Staphorst stond er weer een hecht collectief te strijden voor de punten.

En al na een paar minuten had dit beloond kunnen worden met de openingstreffer. Het was echter doelman Jorick Maars voorkwam dat Jayson Halman tot scoren kon komen. Het bleek een van de weinige kansen voor de eerste helft. VVSB en Staphorst waren slordig aan de bal en wisten de voorwaartsen moeizaam te bereiken. Met nog 10 minuten voor de rust te gaan bracht Halman, de Boekhorst in extase met de 1-0. Het was echter scheidsrechter Besselsen die hier een stokje voor stak. Hij floot de boel af wegens een overtreding van de aanvaller op verdediger Reinier Crediet.

In de tweede helft kwam Staphorst al snel op voorsprong. Marlon Luchtenberg speelde Mike Reuvers in, die naar zijn linkerbeen kapte en de bal in de lange hoek achter doelman Ruben Valk schoot. Een domper voor VVSB die nog nauwelijks iets weg had gegeven in deze wedstrijd. VVSB ging hierna weer verder met aanvallen en het was Raygivano Dompig die binnen een minuut al bijna de gelijkmaker produceerde. Echter was het opnieuw doelman Maats die hier een stokje voor stak. Aan de andere kant werd het ook geen 0-2. Daimen Schra nam de lange bal van achteruit perfect mee en omspeelde de uitgekomen doelman Valk. Het was echter Nicky Eekhout die met de aanvaller mee was gelopen en met een uiterste tackle kon voorkomen dat Schra kon gaan schieten.

In de 65e minuut kwam VVSB op voorsprong. Een uitstekende aanval via Ivan Spijkstra en Jelmer Vijlbrief kwam voor de voeten van Halman. De aanvaller van VVSB kreeg alle tijd en ruimte om aan te leggen en krulde de bal de lange hoek in. Nog geen 10 minuten later werd het ook nog 2-1 voor VVSB. Wout Heemskerk onderschepte de bal achterin bij Staphorst, omspeelde Crediet en gaf af op Dompig. De aanvaller van VVSB zorgde er met een droge knal voor dat de paars-gelen op voorsprong kwamen.

VVSB speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit en kreeg geen kansen meer tegen. Zo boekte de Noordwijkerhouters alweer de vijfde thuisoverwinning op rij en steeg het bovendien naar de veilige 14e plaats op de ranglijst. Volgende week zaterdag speelt VVSB opnieuw thuis, SteDoCo komt dan op bezoek in Noordwijkerhout. Aanvang is 18.00 uur.

VVSB – Staphorst 2-1: 52. Reuvers 0-1, 68. Halman 1-1, 75. Dompig 2-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Nicky Eekhout, Jelmer Vijlbrief; Ivan Spijkstra (83. Lars Rauws), Enzo Huntink (83. Peet van der Slot), Wout Heemskerk; Raygivano Dompig, Youssef Blel (89. Guus Verver), Jayson Halman (85. Matthieu van den Assem).