VVSB pakt na overwinning op Hercules de tweede periode

In een echte topwedstrijd heeft VVSB tegen Hercules de tweede periode weten te bemachtigen. Zelf wonnen de Noordwijkerhouters met 2-0 van de gasten uit Utrecht. Verder zagen zij dat concurrenten ADO’20 en Blauw Geel’38 punten morsten. Een feestje na afloop van de wedstrijd was dan ook de verdiende beloning voor deze prijs die recht geeft op de nacompetitie richting de Jack’s League. 

Opnieuw startte trainer Wilfred van Leeuwen met dezelfde basiself als de afgelopen twee wedstrijden. Ondanks dat dit elftal goed op elkaar ingespeeld is, had het in de beginfase van de wedstrijd lastig met de gasten. Hercules schakelde snel om richting de aanval en stichtte hiermee voor gevaar. Zo schoot Steff van Rooijen, volgend seizoen te zien in het shirt van Rijnsburgse Boys, rakelings naast en was ook spits Tim Waterink, volgend seizoen te zien in het shirt van De Treffers gevaarlijk voor het doel van VVSB. 

De Noordwijkerhouters namen langzaamaan het initiatief in de wedstrijd over en zagen kopballen van het spitsenduo Leroy George en Jesse van Nieuwkerk net niet op doel belandden. Met nog een minuut of vijf op de klok was het wel raak voor VVSB. Danny Bakker gaf de bal af op Jelmer Vijlbrief, waarna de wingback voor gaf op Van Nieuwkerk. De spits van VVSB kopte de bal door op de vrijstaande Leroy George die op de juiste plek stond en zo de 1-0 kon binnen tikken. Niet veel later had diezelfde Vijlbrief VVSB op een 2-0 kunnen schieten, maar de ervaren speler van VVSB schoot hoog over het doel van Hercules. 

Na de thee hield VVSB het initiatief vast, echter zonder veel grote kansen te creëren. De mogelijkheden die er waren via Bakker (over) en invaller Lo Fo Sang (naast) troffen geen doel. Aan de andere kant was het invaller Jordi Paulina die knap zijn tegenstander uitkapte, maar naast het doel van Ruben Valk schoot. 

Ruim vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd in het slot gegooid. Een zeer leep balletje van Ian van Otterlo op Bakker zorgde ervoor dat de middenvelder van VVSB vrij kon uithalen. Dat hoef je Bakker natuurlijk geen tweede keer te vertellen en met een droge schuiver verschalkte hij doelman Fons Mulder. Gezien de standen op de andere velden (ADO’20 achterstand en Blauw Geel’38 gelijke stand) was deze stand voldoende om nu al de tweede periode binnen te halen.

De resterende minuten werden keurig uitgevoetbald door de Noordwijkerhouters waarna de feestvreugde een feit was. Na 9 duels is de 2e periode al beslist in het voordeel van VVSB wat met de 11e overwinning op een rij ook nog eens het clubrecord uit 1998 evenaarde. Nu resteert er een week rust alhoewel Noordwijkerhout voor een week zal gaan veranderen in het carnavelske Kokkerhout. Op zondag 26 februari wacht dan de topper bij en tegen ADO’20. 

VVSB – Hercules 2-0: 41. George 1-0, 85. Bakker 2-0.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Max Ossendrijver, Tim de Rijk (46. Jermano Lo Fo Sang), Jelmer Vijlbrief; Lars Rauws, Danny Bakker (89. Obi Onyeike), Ian van Otterlo (86. Ricardo Kuijvenhoven); Leroy George (89. Guus Verver), Jesse van Nieuwkerk.

Tekst: Stefan van den Burg
 

VVSB pakt na overwinning op Hercules de tweede periode
Terug naar overzicht