VVSB pakt in spektakelstuk slechts één punt

Wat een spektakelstuk speelde zich af in Noordwijkerhout! Acht doelpunten verdeeld over beide teams. VVSB had weliswaar het betere van het spel, maar zag in Danny van den Meiracker een ware kwelgeest aan de andere kant. De spits van het team van Hansie Hansie schroefde zijn doelpuntentotaal met 3 op. VVSB kwam al snel op achterstand door een penalty, maar kwam ook alweer vlug terug. Voor rust werd de stand 1-2. Na de thee bracht VVSB de stand naar 3-2, maar werd het ook alweer heel snel 3-3. Met nog 20 minuten op de klok zorgde Tommy Bekooij voor de bevrijdende 4-3. In de allerlaatste seconden kopte Leon Broekhof alsnog de gelijkmaker binnen, als was dit doelpunt zeer discutabel.

Tommy Bekooij keerde terug in de basiself na zijn ziekte van vorige week. Ook Tomas Arroyo was weer van de partij, nadat hij 2 wedstrijden geschorst op de tribune moest toekijken. Diezelfde Arroyo had na 5 minuten al een overtreding nodig op Nick Hak. Die overtreding werd gemaakt in het strafschopgebied, waardoor VVSB net als vorige week tegen Kozakken Boys al vroeg een strafschop tegen kreeg. Danny van den Meiracker verzilverde dit buitenkansje en stuurde doelman Ruben Valk de verkeerde hoek in.

VVSB ging niet bij de pakken neer zitten en speelde een zeer verdienstelijke eerste helft. Guido Pauw had nog binnen een kwartier met 2 mogelijkheden de kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen, maar Jordi Balk en Van den Meiracker voorkwamen dit. Toch lag de bal na een kwartier voetbal achter doelman Jan Schimmel. Richelo Fecunda kwam maar weer eens op langs de rechterkant, gaf een vrije harde voorzet die aan iedereen voorbij schoot behalve Mo el Osrouti. De flankspeler van VVSB bracht de bal vanaf de andere kant opnieuw in, nu laag waarna Bekooij de bal bij de eerste paal binnen schoot.

Het spel golfde op en neer en na 25 minuten stond het alweer 1-2. Een prima voorzet van Mo Bendadi kwam op het hoofd van Van den Meiracker, die de bal tegendraads raak kopte. VVSB kon dus weer van voor af aan beginnen en kreeg hiervoor volop kansen. El Osrouti, Bekooij en ook Vladimir Jozic vuurde op het doel van FC Lienden, maar konden voor rust niet opnieuw op gelijke hoogte komen.

Na de rust lukte dit wel. Pauw werd de diepte ingestuurd door El Osrouti, waarna de spits van VVSB de bal door de benen van Schimmel schoot en voor de 2-2 zorgde. En enkele minuten later stond VVSB dan eindelijk op voorsprong. Net als vorige week scoorde Vladimir Jozic uit een vrije trap, waarbij doelman Schimmel op het verkeerde been werd gezet. Toch kon ook VVSB niet lang genieten van deze voorsprong, want een rebound kwam maar weer eens voor de voeten van Van den Meiracker waardoor dit opnieuw een doelpunt werd. Alweer het 8e doelpunt in 3 wedstrijden van de spits in dienst van FC Lienden tegen de ‘Bavo’.

Het bleek maar weer eens een voorbode voor een spektakelstuk op de zaterdagavond in Noordwijkerhout. Want met nog ruim 20 minuten op de klok was het opnieuw raak op ‘De Boekhorst’. El Osrouti was voor de 3e keer deze avond de aangever, Bekooij was voor de 2e keer deze avond de afmaker. Met nog een kwartier te spelen dacht VVSB zelfs aan de 5-3, maar het doelpunt van Jordy Zwart werd wegens buitenspel afgekeurd. Vlak voor tijd kreeg Tim de Rijk nog een enorme mogelijkheid op de bevrijdende treffer, maar door een botsing met Leon Broekhof werd zijn schot geblokt.

In de allerlaatste seconden van de blessuretijd werd invaller Frank Wiafe-Danquah de diepte ingestuurd door Kenny Elders. De invaller van FC Lienden beroerde de bal zeer duidelijk met de hand en had hier voordeel van. Het arbitrale kwartet onder leiding van scheidsrechter Frank van den Elzen zag het niet en gaf een corner aan de gasten uit de Betuwe, nadat Fecunda de voorzet van Wiafe-Danquah blokte. Zelfs doelman Schimmel was mee naar voren gekomen om voor gevaar te stichten en dit had effect. Verdediger Broekhof was er bij de eerste paal als de kippen bij om de gelijkmaker achter Valk te koppen en ‘De Boekhorst’ ondanks een punt in diepe rouw te storten. Al met al een spektakelstuk van de bovenste plank zonder winnaar.

VVSB – FC Lienden 4-4: 5. Van den Meiracker (p) 0-1, 15. Bekooij 1-1, 25 Van den Meiracker 1-2, 52. Pauw 2-2, 55. Jozic 3-2, 57. Van den Meiracker 3-3, 68. Bekooij 4-3, 90+4. Broekhof 4-4.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijlbrief; Jozic, Theuns (84. Van Pelt), De Rijk; El Osrouti (86. Van der Wilden), Pauw (88. Koopman), Bekooij.