VVSB pakt in slotfase overwinning tegen Staphorst

Na een zeer magere eerste helft maakten VVSB en Staphorst er een spectaculair tweede bedrijf van. VVSB kwam op een terechte 2-0 voorsprong, door doelpunten van Mounir Mounji en Ian van Otterlo. Staphorst rechtte de rug en kwam vlak voor het einde van de wedstrijd op gelijke hoogte. In de blessuretijd was het Guus Verver die de vrije trap fraai met het hoofd verlengde en zo De Boekhorst deed doen juichen.

De jonge doelman Stef Hoogervorst zag, als sluitpost in de basis elf van VVSB ten opzichte van de zieke Ruben Valk, Staphorst de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd krijgen. Martijn Brakke schoot van dichtbij op de lat en zo bleef VVSB een vroege achterstand bespaard. VVSB kreeg enkele mogelijkheden, maar wist het doelman Anthony van Zaltbommel niet lastig te maken. Zo ging het schot van Mounir Mounji naast en de kopbal van Tim de Rijk over het doel van de Staphorst-doelman.

Na rust liet trainer Wilfred van Leeuwen opnieuw een jongeling veel minuten maken. Ralph Pennings verving Dario van Breukelen en bracht veel voetbal van achteruit met zich mee. VVSB startte de tweede helft sterk en kwam al zeer snel op voorsprong. Een aanval over de linkerkant werd afgedrukt door Richelo Fecunda, maar doelman Van Zaltbommel had met een snelle reflex een antwoord paraat. De bal bleef wel hangen in het strafschopgebied voor de voeten van Mounji, waar het voor hem een koud kunstje was om de openingstreffer te scoren.

Niet veel later had Gyliano van Velzen een grote kans om de score te verdubbelen, maar zijn poging was te slap en dus geen probleem voor de Staphorst-doelman. Toch stond VVSB binnen een kwartier in de tweede helft op een 2-0 voorsprong. Van Velzen vond Ian van Otterlo in ‘de 16’ en met een ouderwets puntertje verschalkte hij Van Zaltbommel en zorgde voor de ruimere voorsprong voor VVSB.

VVSB kon Staphorst de genadeklap uitdelen, maar vergat dit te doen waardoor de gasten terug kwamen in de wedstrijd. Een voorzet van Emiel Kwant werd van dichtbij raak gekopt door Aleksander Jankovic. Staphorst rook bloed en begon aan te dringen, maar creëerde geen grote mogelijkheden tot de 85e minuut. Via een eenvoudige kaats kwam de bal weer terug bij Martin van ’t Ende, die van dichtbij doelman Hoogervorst in de korte hoek kansloos liet.

Een flinke domper voor een prima tweede helft van VVSB, die opnieuw alles uit de kast moest trekken om een driepunter te behalen. Even leek het erop dat Thomas Schaap de winnende op zijn voet had, maar zijn volley, op aangeven van Mounji, ging rakelings naast het doel van Staphorst.

In de blessuretijd was het dan wel raak voor VVSB. Doelman Hoogervorst zette Van Velzen aan het werk die onreglementair werd afgestopt door de Staphorst verdediging. Een vrije trap vanaf de zijkant was het resultaat. De vrije trap van Jermano Lo Fo Sang werd fraai verlengd door invaller Guus Verver. Zijn kopbal belandde in het net en hierdoor trilde Sportpark de Boekhorst op haar grondvesten met de 3-2 overwinning.

VVSB – Staphorst 3-2: 47. Mounji 1-0, 59. Van Otterlo 2-0, 65. Jankovic 2-1, 85. Van ’t Ende 2-2, 90. Verver 3-2.
VVSB: Stef Hoogervorst; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Dario van Breukelen (46. Ralph Pennings), Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Ricardo Kuijvenhoven (66. Thomas Schaap), Ian van Otterlo; Mounir Mounji, Gyliano van Velzen (90. Daan Tervoort), Tim de Rijk (83. Guus Verver).

Tekst: Stefan van den Burg