VVSB pakt in slotfase opnieuw een punt

Nadat vorige week VVSB in de blessuretijd een punt pakte tegen Jong Vitesse, deden de Noordwijkerhout het tegen IJsselmeervogels twee minuten voor tijd hetzelfde. Tommy Bekooij tikte de voorzet van Richelo Fecunda binnen en zorgde hiermee voor de spectaculaire 3-3.

Voordat de wedstrijd goed en wel gestart was, lag de bal al achter doelman Ruben Valk. Na 81 seconden was het Robbert Olijfveld die de lange bal van Gillano Justiana aannam en gedecideerd achter Valk schoot. De thuisploeg was in de eerste helft de betere ploeg op de kunstgrasmat in Bunschoten-Spakenburg en probeerde via lopende middenvelders het VVSB lastig te maken. VVSB kon zich daar maar moeilijk aan onttrekken en creëerde dus weinig voor het doel van de ‘Vogels’.

Toch was het na 25 minuten voetbal weer gelijk. Arno Dijkstra kapte de bal naar zijn linkerbeen en krulde het leer om doelman Jaimy Schaap heen. Het bleef echter niet lang gelijk, want het was opnieuw Olijfveld die de VVSB-doelman passeerde. Uit een voorzet van Mike van de Laar kopte de aanvaller vogelvrij binnen. Even later werd het 3-1 door een intikker van Maikel de Harder.

Na de thee had Danny van den Meiracker zijn eerste kans van de wedstrijd, maar de spits die er afgelopen week drie scoorde tegen Scheveningen, miste de bal van dichtbij. VVSB kwam hierna beter in de wedstrijd en had al snel de aansluitingstreffer gemaakt. Patrick Batist kopte de vrije trap van Tommy Bekooij langs doelman Schaap.

De kansen bleven hierna komen voor de Noordwijkerhouters en het was bij vlagen onbegrijpelijk dat de ballen er niet in gingen. Zo hadden Richelo Fecunda, Tim de Rijk, invaller Guido Pauw en opnieuw Dijkstra de mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren. Echter lag doelman Schaap meermaals goed in de weg.

Ook aan de andere kant waren er nog wel kansen, maar doelman Valk zag de pogingen van Shanon Carmelia en Van den Meiracker in zijn handen belanden. In de slotfase werd verdediger Jordy Zwart gewisseld ten faveure van buitenspeler Lovette Felicia. Hierdoor kwam Bekooij nog meer in de punt van de aanval te spelen. Diezelfde Bekooij tikte twee minuten voor tijd de gelijkmaker binnen. Na een prima aanval via invaller Lulinho Martins en Fecunda, gaf laatstgenoemde de bal voor op de inlopende Bekooij die zijn eerste treffer van het seizoen produceerde en zo VVSB met een punt van de rode kant van ‘De Westmaat’ liet vertrekken.

IJsselmeervogels – VVSB 3-3: 2. Olijfveld 1-0, 25. Dijkstra 1-1, 32. Olijfveld 2-1, 39. De Harder 3-1, 50. Batist 3-2, 88. Bekooij 3-3.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Zwart (86. Felicia), Vijlbrief; Bakker, Batist, De Rijk; Van der Wilden (78. Martins), Dijkstra (76. Pauw), Bekooij.