VVSB pakt eerste punt van nieuw seizoen tegen Quick

Na de eerste speelronde kan VVSB het eerste punt van het seizoen noteren. In een duel dat beide kanten op ging, kwamen de Noordwijkerhouters op een 0-1 voorsprong door een pegel van Jesse van Nieuwkerk. Echter was het voor rust nog Frank van der Heiden die voor de gelijkmaker zorgde en wat achteraf de eindstand betekende.

VVSB startte met 5 nieuwe spelers in de basiself. Naast aanvoerder Tim de Rijk (Voorschoten’97) stond verdediger Max Ossendrijver (Olympia Haarlem) opgesteld. Op het middenveld was er een plekje voor Ian van Otterlo (Rijnsburgse Boys). De aanval werd geformeerd door het duo Jesse van Nieuwkerk (Sparta Nijkerk) en Leroy George (De Treffers).

De Noordwijkerhouters hadden het eerste kwartier moeite om onder de felle druk van Quick te komen. De ploeg onder leiding van oud-VVSB trainer Paul van der Zwaan zat over het hele veld erg kort op de bal, hierdoor kwam VVSB nauwelijks aan voetballen toe. Na dat eerste kwartier was de storm ietwat gaan liggen en begon VVSB kansen te creëren. Het was Danny Bakker die met zijn linker de bal gered zag worden door doelman Patrick Zunderdorp, de rebound van Richelo Fecunda werd opnieuw door de doelman weggewerkt. Even later kopte Van Nieuwkerk de voorzet van George net naast.

Na een half uur was het wel raak voor de formatie van Wilfred van Leeuwen. Van Nieuwkerk kopte de bal vanaf de middenlijn door naar George. De handige aanvaller van VVSB rommelde zich richting het doel van Quick, dacht de bal verspeeld te hebben, maar daar lag de bal ineens weer voor de rechter van Van Nieuwkerk. De spits haalde hard uit en scoorde zijn eerste in het shirt van VVSB. Na de openingstreffer had het al heel snel 0-2 kunnen staan, maar het arbitrale trio zag een VVSB’er hinderlijk buitenspel staan bij de kopbal van Ossendrijver.

Vlak voor rust kwam Quick toch nog op gelijke hoogte. De vrije trap van Rachid Bouyaouzan werd verlengd en kwam terecht voor de voeten van Frank van der Heiden. De aanvoerder van Quick zorgde met een fraaie volley ervoor dat de rust werd behaald met een 1-1 stand.

Na de rust werd de wedstrijd wat rommeliger. Quick was aan het vertragen en VVSB speelde een in te laag tempo om er vaker doorheen te komen. Er waren wat speldenprikken van George en Van Nieuwkerk, maar doelman Zunderdorp had er geen moeite mee. Tien minuten voor tijd was de doelman wel geklopt, maar de kopbal van opnieuw Van Nieuwkerk belandde op de lat. Het slotakkoord was voor de thuisploeg. De kopbal van Steven de Kruijff werd van de lijn gehaald door invaller Tijs Knapp.

Volgende week zondag speelt VVSB de eerste thuiswedstrijd. Tegenstander is dan promovendus UDI’19. Op Sportpark de Boekhorst wordt er weer ouderwets om 14.00 uur afgetrapt.

Quick – VVSB 1-1: 30. Van Nieuwkerk 0-1, 41. Van der Heiden 1-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (67. Tijs Knapp), Obi Onyeike, Max Ossendrijver, Tim de Rijk, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Danny Bakker, Ian van Otterlo (79. Enzo Huntink); Leroy George, Jesse van Nieuwkerk.