VVSB pakt eerste overwinning van 2024 bij Eemdijk

Na de onfortuinlijke nederlaag in eigen huis tegen DVS’33 heeft VVSB de eerste overwinning van het nieuwe jaar weten te behalen. In Bunschoten-Spakenburg werd Eemdijk met 0-2 verslagen. Op een koud, maar prima bespeelbaar veld zag VVSB in de eerste helft een strafschop gestopt worden. In de tweede helft werd het net wel gevonden door Gyliano van Velzen. In de blessuretijd was het Thomas Schaap die aan alle onzekerheid een einde maakte en de eindstand op het scorebord bracht.

Een paar uur voordat de wedstrijd zou beginnen, bereikte in Noordwijkerhout foto’s van het hoofdveld van Eemdijk. Dat veld was niet groen, maar volledig wit. Daarna hebben de staf en spelers van Eemdijk ervoor gezorgd dat het veld schoongeveegd werd. Het kleine zonnetje zorgde ervoor dat de kunstgrasmat redelijk goed bespeelbaar werd.

In een gelijk opgaande eerste helft was het Eemdijk die weliswaar de betere kansen had, maar niet doeltreffend was. Jordie Huijgen en Jeffrey van den Dikkenberg probeerden het wel, maar vonden geen doel. VVSB kreeg aan de andere kant de grootste kans van de eerste helft. Nadat Jesse van Nieuwkerk bij zijn voeten werd gegrepen door doelman Jauke Beekhuis, wees scheidsrechter Janssen, op advies van zijn grensrechter, naar de strafschopstip. Ian van Otterlo ging achter de bal staan, maar zag zijn poging gered worden door de doelman van Eemdijk.

Kansen waren schaars in het vervolg van de eerste helft, maar het tweede bedrijf was zeker kansrijker. Het was lange tijd te danken aan de doelmannen dat het nog 0-0 bleef. Beekhuis had een zeer fraaie parade in huis op het schot van Tim de Rijk. Onze eigen Ruben Valk had dat op de pogingen van Sven Deen en Yannick Bouw.

De wedstrijd leek na een leuk eerste gedeelte van de tweede helft als een nachtkaars uit te gaan, totdat Gyliano van Velzen met de bal aan de wandel ging. Onderweg kapte hij twee tegenstanders uit en schoot van 20 meter op doel. De pegel van de aanvaller van VVSB was hard en heel zuiver, want via de binnenkant van de paal scoorde Van Velzen de 0-1 voor de paars-gelen.

Eemdijk probeerde in de laatste 10 minuten met veel opportuun de stand weer gelijk te trekken, maar VVSB hield stand en kon de bal steeds ruim op tijd wegwerken. De ruimtes achterin bij Eemdijk werden met de minuut groter en daar profiteerde VVSB dan ook van. Het was Thomas Schaap die in volledige vrijheid doelman Beekhuis verschalkte met een schot in de lange hoek.

Met deze overwinning stijgt VVSB door op de ranglijst naar de 5e plaats. Aanstaande zaterdag komt koploper IJsselmeervogels op bezoek in Noordwijkerhout. Op Sportpark de Boekhorst begint deze topper om 15.30 uur.

Eemdijk – VVSB 0-2: 78. Van Velzen 0-1, 90. Schaap 0-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Lars Rauws, Ralph Pennings, Dario van Breukelen (64. Jermano Lo Fo Sang); Victor van der Linde, Tim de Rijk (80. Thomas Schaap), Ian van Otterlo; Mounir Mounji (80. Nicky Eekhout), Jesse van Nieuwkerk (32. Ricardo Kuijvenhoven), Gyliano van Velzen.