VVSB pakt eerste overwinning sinds september

Op 4 september 2021 klonk voor het laatst Cees de Roo na afloop van een wedstrijd van VVSB. Na de uitwedstrijd tegen DVS’33 werd het gezang weer tentoongesteld. VVSB had in de eerste helft moeite met de thuisploeg, maar bleef overeind staan. In de tweede helft zorgde Obi Onyeike al snel voor de voorsprong, waarna halverwege het tweede bedrijf Jayson Halman met een fraai schot de winnende 0-2 binnen schoot.

Al binnen 30 seconden had VVSB op voorsprong kunnen staan in Ermelo. Youssef Blel week net als vorige week tegen SteDoCo uit naar de linkerkant en slingerde de bal voor richting Raygivano Dompig. De vleugelaanvaller van VVSB kwam enkele centimeters te kort om de bal goed te raken, waardoor zijn poging nu in schoonheid strandde.

Na deze grote mogelijkheid nam DVS’33 het initiatief over in de wedstrijd. Lars Dekker nam het eerste schot van de thuisploeg voor zijn rekening, maar voor doelman Ruben Valk bleek dit een lekkere zweefduik naar de bal. Het bleek niet zijn enige redding van de middag. Even later kwam Maarten van Dijk vrij voor de doelman. Valk bleef kalm en redde op het schot van de lopende middenvelder. Ook oud-prof Stef Nijland vond doelman Valk op zijn weg. Na een klein half uur was opnieuw Dompig de gevaarlijke man bij VVSB. Doelman Daan Huiskamp redde op het gekrulde schot van de aanvaller.

Na de thee deed VVSB wat het in de eerste helft niet deed; scoren. Uit een vrije trap van Danny Bakker tikte Obi Onyeike bij de tweede paal binnen en bracht VVSB zo op voorsprong. Even later dacht Bakker opnieuw een assist op zijn naam te schrijven, maar Youssef Blel scoorde vanuit buitenspelpositie.

In de 67e minuut werd de score verdubbeld. Invaller Jayson Halman kon vanaf de linkerkant vrij naar binnen trekken, om vervolgens verwoestend uit te halen. Doelman Huiskamp zag het schot als een granaat achter zich neerploffen. Bij DVS’33 ging het kaarsje langzaam uit en was enkel Nijland nog eenmaal gevaarlijk. Opnieuw was Valk de winnaar van het duel. Aan de andere kant kon VVSB de score verder opvoeren, maar de voorwaartsen van de paarsgelen konden de trekker niet meer overhalen.

Volgende week speelt VVSB eindelijk weer een thuiswedstrijd. Barendrecht komt dan op bezoek in Noordwijkerhout, wat op dat moment omgedoopt is tot Kokkerhout. Let op; de wedstrijd wordt al om 15.30 uur gespeeld.

DVS’33 – VVSB 0-2: 47. Onyeike 0-1, 67. Halman 0-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Nicky Eekhout, Joël Videira (46. Enzo Huntink); Lars Rauws, Wout Heemskerk, Danny Bakker (85. Tijs Knapp); Matthieu van den Assem (52. Jayson Halman), Youssef Blel, Raygivano Dompig (89. Brooklyn van Doorneveld).