VVSB pakt eerste overwinning in oefencampagne

Na de nederlaag tegen Koninklijke HFC heeft VVSB de tweede oefenwedstrijd in een overwinning weten om te zetten. Opnieuw werd er in Haarlem gespeeld, de tegenstander was ditmaal Olympia Haarlem. Na een ruststand van 0-1, won VVSB met 1-4.

Dat Olympia Haarlem geen doorsnee derdeklasser is, was van te voren wel bekend. Met spelers als Edo Knol, Cerilio Cijntje, Jermano Lo-Fo-Sang en Alje Wiltenburg herbergt de ploeg van Barry Tjeertes enkele gelouwerde (top)amateurvoetballers.

Ondanks de aanwezigheid van deze spelers had VVSB het betere van het spel en bekroonde zichzelf na een kwartier voetbal met de openingstreffer. Een fraai een-tweetje tussen Jayson Halman en Felitciano Zschusschen werd door nieuwkomer Halman afgerond.

Na de rust werd de score al snel verdubbeld. Het was nu Zschusschen die aan het einde van een vlotlopende aanval stond. Na dit doelpunt kwam Olympia Haarlem beter in de wedstrijd en zorgde het ook voor de aansluitingstreffer. Oud-Telstar speler Edo Knol verschalkte doelman Rick van der Mast van dichtbij.

Met nog twee schoten op het zogenoemde houtwerk zorgde de gastheren voor de nodige aanvallen in de tweede helft. Echter bleek VVSB conditioneel beter voor de dag te komen en werd het niveauverschil weer beter zichtbaar.

Met nog een kwartier op de klok zorgde Halman op aangeven van Matthieu van den Assem voor de 1-3. Diezelfde Halman verzorgde de assist op de 1-4 van Enzo Huntink.

Aanstaande zaterdag wacht oefenwedstrijd nummer 3. VVSB speelt dan 'traditiegetrouw' tegen Rijnsburgse Boys. Op Sportpark Middelmors wordt om 15.00 uur afgetrapt.

Olympia Haarlem - VVSB 1-4: 13. Halman 0-1, 46. Zschusschen 0-2, 50. Knol 1-2, 75. Halman 1-3, 78. Huntink 1-4.

VVSB 1e helft: Van der Mast; Fecunda, Onyeike, Eekhout, Demon, Vijlbrief; Rauws, Bakker, Zschusschen; Halman, Steltenpool.

VVSB 2e helft: Van der Mast, Postma, Onyeike (Demon), Eekhout, Spijkstra, Vijlbrief (Fecunda); Huntink, Bakker (Steltenpool), Van Doorneveld; Zschusschen (Halman), Van den Assem.