VVSB op eigen bodem onderuit tegen DEM

Vooraf was er nog een mogelijkheid om het koploper ADO’20 lastig te maken, maar na de nederlaag in eigen huis tegen DEM is die laatste kans verkeken. De gasten uit Beverwijk toonde zich strijdvaardiger en kwamen via Thom de Vries in de eerste helft op voorsprong. Jeroen Schavemaker zorgde na rust voor de verdubbeling, waarna Jesse van Nieuwkerk de aansluitingstreffer produceerde. VVSB kreeg kans op kans, maar wist de doelman niet te verschalken. Timo Wolters gooide hierna de wedstrijd op slot.

VVSB kende wat personele problemen met name op het middenveld, Lars Rauws, Danny Bakker en Tim de Rijk waren alle drie afwezig waardoor andere namen de kar moesten gaan trekken. Het spel leek wat timide waardoor DEM er de nodige strijd beter uit kwam.

De gasten uit Beverwijk kwamen na ruim een kwartier op voorsprong. Het schot van de naar binnen trekkende Thom de Vries werd getoucheerd en plofte raak achter doelman Ruben Valk. Het spel golfde hierna wat op en neer. Zo was Leroy George namens VVSB gevaarlijk via een vrije trap, maar moest verdediger Richelo Fecunda de bal vlak voor de eigen doellijn wegwerken.

Ook na de thee bleef het spelbeeld lang hetzelfde en scoorde DEM opnieuw via een gekraakt schot. Doelman Valk stond op het verkeerde been toen Jeroen Schavemaker zijn schot geraakt zag worden. VVSB gaf niet op en dacht snel op 1-2 te komen, maar Jesse van Nieuwkerk stond buitenspel op het moment van scoren.

Even later was het wel raak voor VVSB en de spits. Een flipperkast voor het doel van Sven Verswijveren zorgde er in 3e instantie voor dat Van Nieuwkerk met zijn hoofd kon scoren. Na wat jonge wissels aan Noordwijkerhoutse zijde werd de doelman van DEM op de proef gesteld. In enkele doldwaze minuten moest de doelman meerdere malen handelend optreden, maar weerhield hij de storm van VVSB.

Waar VVSB niet doelman Verswijveren meer kon passeren was het vlak voor tijd wel raak aan de andere kant. Timo Wolters profiteerde optimaal van mistasten achterin bij VVSB en zorgde voor de 1-3 einduitslag.

Met deze nederlaag en de winst van ADO’20 op JOS Watergraafsmeer zijn de mannen uit Heemskerk niet meer bereikbaar en zullen zij volgend seizoen hun opwachting gaan maken in de Tweede Divisie. Voor VVSB staat de komende 3 weken in het teken van de aankomende nacompetitie die vanaf woensdag 31 mei zal beginnen.

VVSB – DEM 1-3: 18. De Vries 0-1, 50. Schavemaker 0-2, 58. Van Nieuwkerk 1-2, 86. Wolters 1-3.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (46. Max Ossendrijver), Obi Onyeike, Nicky Eekhout (66. Jord Aanhane), Jelmer Vijlbrief, Jermano Lo Fo Sang; Ricardo Kuijvenhoven (70. Finn Mossel), Ian van Otterlo (66. Guus Verver), Bryan Iliohan; Leroy George, Jesse van Nieuwkerk.