VVSB neemt punt mee bij Hercules

Op een doordeweekse woensdagavond heeft VVSB bij het goed voetballende Hercules een punt mee naar Noordwijkerhout weten te nemen. De paars-gele brigade kwam in de eerste helft op voorsprong door Leroy George. Hercules kwam al snel terug en nam in de tweede helft de voorsprong op zich. Het was opnieuw George die met een doelpunt voor de gelijkmaker en eindstand van 2-2 zorgde.

Met de wind in de rug op het natuurgras op Sportpark Voordorp trok Hercules ten aanval in het begin van de wedstrijd. Binnen het eerste kwartier kon de thuisploeg tot tweemaal toe op voorsprong komen, maar had het vizier net niet op scherp. Zo kopte Tim Waterink net naast en schoot Steff van Rooijen op de paal.

Langzaamaan kwam ook VVSB beter aan voetballen toe en was de eerste grote kans direct raak. Leroy George combineerde zich door de verdediging van Hercules heen en rondde oog in oog met doelman Pepijn Vonk koelbloedig af. Lang kon VVSB niet genieten van de voorsprong, want nagenoeg de eerste aanval na de 0-1 zorgde voor de gelijkmaker. Tim Pieters kroop voor zijn directe tegenstander en schoot raak in de lange hoek.

Doelman Ruben Valk voorkwam voor rust twee keer dat Hercules met een voorsprong mocht rusten. De gevaarlijke aanvallers Pieters en Waterink zagen hun schoten gekeerd worden door de VVSB-goalie. Na de rust was doelman Valk wel kansloos op het schot van Oussama Lahri. De handige middenvelder van Hercules zorgde met een schot in de korte hoek voor de 2-1.

Maar net als VVSB eerder in de wedstrijd kon ook Hercules niet lang genieten van de voorsprong. Een fraaie aanval via de rechterkant kwam via Richelo Fecunda voor de voeten van topschutter George. Die wist daar wel raad mee en zorgde voor weer een gelijkmaker.

Waar in de eerste helft alleen de wind een rol speelde werd in de tweede helft ook de enorme regenval een extra speler. Het natuurgras werd zwaar bespeelbaar wat weer zorgde voor glijpartijen en grotere ruimtes op het veld. Het spel golfde op en neer en beide ploegen streden voor de winst. De laatste grote mogelijkheden waar voor VVSB waar doelman Vonk de bal plots losliet, maar verdediger Marijn Ploem hem nog kon redden. Invaller Jayson Halman had in de blessuretijd nog een harde pegel in huis, maar de vuisten van Vonk zorgde ervoor dat het eindigde in 2-2.

Lang heeft VVSB niet om te recupereren, want zaterdag wacht Blauw Geel’38 alweer. Op zaterdagavond om 18.00 uur wordt er in Veghel afgetrapt.

Hercules – VVSB 2-2: 26. George 0-1, 30. Pieters 1-1, 57. Lahri 2-1, 62. George 2-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Max Ossendrijver, Tim de Rijk (46. Nicky Eekhout), Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Danny Bakker, Ian van Otterlo (77. Enzo Huntink); Leroy George, Jesse van Nieuwkerk (65. Jayson Halman).