VVSB neemt drie punten mee uit Breda

De paars-gele selectie heeft drie punten meegenomen uit het Brabantse Breda. Tegenstander Baronie kwam na een kwartier voetbal nog wel op voorsprong, maar VVSB rechtte de rug en kwam nog voor rust op een 1-2 voorsprong door doelpunten van Ian van Otterlo en Jesse van Nieuwkerk. Diezelfde spits van VVSB zorgde 10 minuten voor tijd met een rake kopbal voor de beslissende 1-3 overwinning.

VVSB had in het begin van de wedstrijd het betere veldspel, maar zag na een kwartier wel een 1-0 achterstand op het scorebord staan. De corner van Timo Townsend werd binnen gekopt door aanvaller Mustafa Mohammad. De thuisploeg prikte bij tijd en wijle met snelle aanvallen door de verdediging van VVSB, maar echt kansrijk waren zij slechts eenmaal. Sander Wirix kwam alleen voor Ruben Valk, waarna de doelman van VVSB er als winnaar van dit duel uitkwam.

Aan de andere kant was het een goede aanval over links waarna de bal bij Richelo Fecunda terecht kwam. De vleugelverdediger van VVSB schoot laag op doel, maar het was doelman Michel van Butselaar die de bal kon redden. De spelers van VVSB waren ervan overtuigd dat dit achter de doellijn gebeurde, maar het arbitrale trio besliste anders en zag de bal de doellijn niet passeren.

Toch kwam VVSB na ruim een half uur op gelijke hoogte. De bal caramboleerde in het strafschopgebied van Baronie, waarna Ian van Otterlo er als de kippen bij was om het leer tegen de touwen te werken. In de slotfase van de eerste helft nam VVSB het initiatief verder over en resulteerde dit dan ook in de voorsprong. Opnieuw bleef de bal hangen in ‘de 16’ van de thuisploeg, waarna Jesse van Nieuwkerk zijn neusje voor de goal liet zien en van dichtbij binnen schoot.

VVSB had echter nog zomaar met een gelijke stand de kleedkamers kunnen opzoeken, maar het gevaarlijke schot van Jens Wirix werd onschadelijk gemaakt door Tim de Rijk.

De Noordwijkerhouters hadden ook in de tweede helft het overwicht, maar werden de kansen niet benut. Zo kopte Leroy George naast, schoot Max Ossendrijver in de handen van doelman Van Butselaar en kopte Van Nieuwkerk de voorzet van Jelmer Vijlbrief op de paal. Langzamerhand nam Baronie het heft over, echter zonder gevaarlijk te worden.

Dat werd VVSB nog wel. Het was panklare voorzet van Tim de Rijk die het hoofd van Van Nieuwkerk bereikte. De spits van VVSB stuurde de bal fraai naar de tweede paal achter de kansloze Van Butselaar. Het verzet van Baronie was gebroken waarna VVSB ook de nodige wissels kon toepassen. Zo kwam Ralph Pennings enkele minuten voor tijd het veld in om zo zijn eerste minuten voor het vlaggenschip van VVSB te maken.

Met de overwinning op Baronie blijft VVSB op een 2e plaats staan achter koploper ADO’20. Aanstaande zaterdag komt subtopper Unitas naar Noordwijkerhout. Aanvang op Sportpark de Boekhorst is 18.00 uur.

Baronie – VVSB 1-3: 15. Mohammad 1-0, 35. Van Otterlo 1-1, 45. Van Nieuwkerk 1-2, 81. Van Nieuwkerk 1-3.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Max Ossendrijver, Tim de Rijk, Jelmer Vijlbrief; Lars Rauws, Danny Bakker (89. Ralph Pennings), Ian van Otterlo (86. Matthieu van den Assem); Leroy George (70. Nicky Eekhout), Jesse van Nieuwkerk (86. Mike Bekooij).