VVSB lijdt nederlaag bij Spakenburg

VVSB heeft in de laatste uitwedstrijd van dit kalenderjaar geen punten weten mee te nemen uit Bunschoten-Spakenburg. Op de blauwe kant van De Westmaat won Spakenburg in de tweede helft met 3-1. Vlak na rust scoorde Barry Beijer de openingstreffer, waarna Olaf van der Sande de score uitbreidde met 2 doelpunten. In de blessuretijd zorgde invaller Kevin Brands voor de einduitslag.

In de eerste helft hadden beide ploegen de verdedigende organisaties prima op orde. Aanvallend was het van beide kanten zeer pover, waardoor beide doelmannen ruim een half uur lang niet in actie kwamen. Enkel Argjend Selimi dacht na 32 minuten te scoren, maar de vlugge buitenspeler van Spakenburg deed dit in buitenspelpositie. Hierdoor gingen beide ploegen na driekwartier de kleedkamers weer opzoeken met een 0-0 tussenstand.

Na de rust werd de wedstrijd wat levendiger en was de eerste kans voor VVSB. Een vrije trap van Frans van Niel werd weggebokst door doelman Leon ter Wielen en in de rebound dacht Tommy Bekooij te scoren, maar ook hij deed dit in buitenspelpositie. Aan de andere kant was het nog geen minuut later wel raak. Nadat Philip Ties een vrije trap met het hoofd klaarlegde voor Barry Beijer was het van dichtbij raak.

Na de openingstreffer kabbelde de wedstrijd wat voort, net zoals in de eerste helft. Spakenburg was wel wat sterker, maar kon het doelman Ruben Valk maar nauwelijks lastig maken. Invaller Olaf van der Sande deed dit wel en zag een harde kopbal in de 68e minuut achter deze doelman verdwijnen. De 2-0 was de genadeklap voor VVSB en had geluk dat onder andere Kevin Sterling in de gevaarlijke counter niet tot tweemaal toe de schade nog veel groter had doen uitpakken.

In de slotfase kwam de 3-0 dan toch. Het was opnieuw Van der Sande die ditmaal met een hakbal scoorde. Het slotakkoord was voor Kevin Brands. De invaller van VVSB schoot van ruim 25 meter in de lange hoek raak, waarbij doelman Ter Wielen niet geheel vrijuit ging.

Spakenburg – VVSB 3-1: 48. Beijer 1-0, 68. Van der Sande 2-0, 88. Van der Sande 3-0, 90. Brands 3-1.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Verlaan (80. Zwart), Vijlbrief; Van Niel, Theuns (69. Brands), Bakker; Martins (69. Felicia), Pauw, Bekooij.