VVSB leidt tweede nederlaag op rij

Na de gevoelige thuisnederlaag tegen OJC Rosmalen heeft VVSB opnieuw geen punten kunnen bijschrijven. In Berkel en Rodenrijs was TOGB met 2-0 te sterk voor de Noordwijkerhouters. Na een kwartier voetbal kwam de thuisploeg op voorsprong door een ongelukkig eigen doelpunt van Nicky Eekhout. VVSB creëerde met name in de eerste helft legio kansen, maar wisten deze niet te benutten, waarna TOGB ver in de tweede helft naar de 2-0 counterde.

De Noordwijkerhoutse ploeg stond deze zaterdagmiddag onder leiding van assistent-trainer Maarten Koop. Hoofdtrainer Wilfred van Leeuwen zat een schorsing uit na zijn twee gele kaarten tegen OJC Rosmalen, net als Jermano Lo Fo Sang en Ian van Otterlo. Hierdoor keerde Lars Rauws weer terug in de basisopstelling en maakte Ricardo Kuijvenhoven zijn basisdebuut in het uittenue van VVSB.

Diezelfde Kuijvenhoven had na 1,5 minuut al een grote mogelijkheid op de openingstreffer. Met zijn rechter schoot hij de bal langs doelman Moreno Zwarteveld, maar was het verdediger Glenn Zandbergen die vlak voor de lijn de bal weg kon werken. Na een kwartier voetbal was het aan de andere kant wel raak. Een scrimmage voor het doel van VVSB werd ongelukkig geraakt door Nicky Eekhout, waarna doelman Ruben Valk kansloos was op dit eigen doelpunt.

Lang leek VVSB hier niet van slag van, want direct vanuit de aftrap werd Jesse van Nieuwkerk oog in oog met doelman Zwarteveld gestuurd. De aanname was net niet goed en de doelman kwam adequaat uit waardoor een goed schot onmogelijk werd. Dat goede schot van Van Nieuwkerk was enkele minuten later wel van toepassing, maar zijn karate-achtige schot ging hard over. De derde kans op een rij voor de spits was ook niet doeltreffend. Met een pegel op de lat was de pech compleet.

Na de thee werden de kansen minder groot voor de ploeg uit Noordwijkerhout. Ondanks de aanvallende wissels werd doelman Zwarteveld niet tot het uiterste gedreven om reddingen te verrichten. Het spel tot zo’n 25 meter van de goal was prima verzorgd, maar mistte uiteindelijk daadkracht. In de omschakeling trachtte TOGB om voor een tweede keer toe te slaan.

Dat lukte de thuisploeg 5 minuten voor tijd. Na mistasten in de verdediging van VVSB, werd de loper richting doelman Valk uitgelegd voor Dean Zandbergen. De spits van TOGB omspeelde de uitkomende doelman en besliste hiermee het duel.

Volgende week kan VVSB zich opnieuw opmaken voor een uitwedstrijd. In Uden zal dan UDI’19 op zondagmiddag klaarstaan voor de inhaalwedstrijd uit januari van dit jaar.

TOGB – VVSB 2-0: 16. Eekhout (e.d.) 1-0, 85. D. Zandbergen 2-0.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout (62. Guus Verver), Max Ossendrijver, Tim de Rijk (75. Matthieu van den Assem), Jelmer Vijlbrief (14. Obi Onyeike); Lars Rauws (62. Bryan Iliohan), Ricardo Kuijvenhoven, Danny Bakker; Jesse van Nieuwkerk, Leroy George.

Tekst: Stefan van den Burg