VVSB leidt thuisnederlaag tegen Telstar

Bijna 4 jaar geleden werd Telstar op Sportpark de Boekhorst zoek gespeeld door VVSB in het kader van de KNVB Beker. De Noordwijkerhouters wonnen met 4-1 ondanks een lange numerieke minderheid op het veld.

De oefenwedstrijd van 2021 zal niet de boeken in gaan als memorabele wedstrijd, maar dient weer als leermoment richting de competitie. De profs uit Velsen-Zuid wonnen met 0-2.

Onder leiding van trainer Andries Jonker stond Noordwijkerhouter Niels van Wetten op het middenveld te voetballen. De Hoofd Jeugdopleidingen van VVSB kon 90 minuten lang aan de bak tegen de club die hij zo goed kent.

In een wedstrijd die vooral op het middenveld gespeeld werd, waren kansen schaars. Echter was de eerste grote kans van Telstar wel direct raak. Gyliano van Velzen was de schutter, waarmee hij met een lage bal de doelman verschalkte.

VVSB kon aanvallend weinig bolwerken. Pas in de tweede helft zorgde de kopbal van Bert Steltenpool voor enig gevaar. Echter was de stand daarvoor al op 0-2 gezet door Van Velzen. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor invaller Raygivano Dompig, die zijn schot gered zag worden door Ronald Koeman jr.

Aanstaande zaterdag speelt VVSB de laatste oefenwedstrijd. Westlandia komt op bezoek op Sportpark de Boekhorst, aanvang is 15:00 uur.

VVSB - Telstar 0-2: 15. Van Velzen 0-1, 55. Van Velzen 0-2.