VVSB leidt thuisnederlaag tegen ACV

VVSB heeft de eerste officiele wedstrijd tegen ACV op het eigen Sportpark de Boekhorst met 0-3 verloren. De gasten uit Assen kwamen voor rust op voorsprong via een fraaie aanval met als eindstation Pascal Huser. In het slot van de tweede helft schoten invallers Niels Grevink en Robert Talens hun ploeg naar de comfortabele einduitslag. 

In een aantrekkelijk eerste kwartier van de wedstrijd gingen beide ploegen op zoek naar de openingstreffer. Bij VVSB was Felitciano Zschusschen weer terug in de basiself en dat liet hij direct zien in het begin van de wedstrijd. Met twee schoten was de aanvaller van VVSB dichtbij een treffer, maar doelman Ben Wormmeester kon zijn doel schoon houden. Aan de andere kant waren het Pascal Huser, Koen Steg en Steijn Strijker met de kansen. Het vizier stond bij de Assenaren nog niet op scherp, waardoor doelman Rick van der Mast nog niet in actie hoefde te komen. 

Naar mate de eerste helft vorderde nam ACV het initiatief volledig in handen. Zo ging het schot van opnieuw Steg naast, maar was het ruim vijf minuten voor rust wel raak. Een aanval via vele schijven kwam terecht bij Huser die oog in oog met doelman Van der Mast de lange hoek vond. 

Na rust was de eerste kans voor VVSB, maar het schot van Richelo Fecunda was een prooi voor doelman Wormmeester. Kansen waren er daarna voor ACV, echter was het tot viermaal toe Freddy Quispel die het niet niet wist te vinden. Wie het net wel was te vinden was invaller Niels Grevink. Met een afstandsschot schoot hij zijn ploeg naar de 0-2 en deelde hij de genadeklap aan VVSB. Dat andere invaller Robet Talens nog de 0-3 binnen schoot bleek nog voor de statistieken te zijn.

VVSB mag zich weer gaan oprichten volgende week tegen Harkemase Boys. In Friesland wordt er om 14.30 uur afgetrapt. 

VVSB – ACV 0-3: 38. Huser 0-1, 84. Grevink 0-2, 90. Talens 0-3. 
VVSB: Rick van der Mast; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Nicky Eekhout, Gino Demon (69. Matthieu van den Assem), Jelmer Vijlbrief; Lars Rauws, Brooklyn van Doorneveld, Wout Heemskerk (69. Puck Postma / 74. Ivan Spijkstra); Felitciano Zschusschen (69. Raygivano Dompig), Jayson Halman (53. Bert Steltenpool).

Tekst: Stefan van den Burg
Archieffoto: Kees Kuijt

VVSB leidt thuisnederlaag tegen ACV
Terug naar overzicht