VVSB leidt oefennederlaag tegen Kon. HFC

VVSB heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen verloren van Koninklijke HFC. Echter waren er belangrijkere zaken dan de nederlaag, de bal rolt weer!

Voor de wedstrijd werd nieuwbakken VVSB'er Peet van der Slot in het zonnetje gezet door zijn oude ploeg Koninklijke HFC. Na 3 seizoenen besloot de Noordwijkerhouter weer terug te keren naar het vertrouwde en bijna vernieuwde Sportpark de Boekhorst.

Met een aantal nieuwe namen in de basiself van trainer Richard Plug trad VVSB aan in Haarlem. In een hoog tempo werd de eerste helft afgewerkt. De thuisploeg had het betere van het spel en kwam dan ook na 25 minuten op voorsprong. Driemaal was scheepsrecht, want Roy Castien zorgde met een afstandsschot voor de openingsgoal.

Vlak na de drinkpauze werd het ook nog 2-0 voor de thuisploeg. Kort spel van de aanvallers van Kon. HFC werd uiteindelijk afgerond door Koen Tros. De speldenprikken van VVSB waren simpele prooien voor doelman Mitchel Michaelis.

Na de thee kwam VVSB met 7 nieuwe namen het veld in en werd de intensiteit weer wat opgeschroefd. Beide flanken raasden langs de zijkanten, maar de voorwaartsen van de Noordwijkerhoutse ploeg werden niet in juiste stelling gebracht.

Vlak voor tijd raakte de pijp leeg en counterde Kon. HFC naar de 3-0 en 4-0.

Al met al een nuttige wedstrijd nadat er 283 dagen geen bal in wedstrijdvorm is aangeraakt. Aanstaande zaterdag gaat VVSB opnieuw naar Haarlem. Dan wordt er geoefend tegen Olympia Haarlem. Aanvang 15.00 uur.

Koninklijke HFC - VVSB 4-0: 25. Castien 1-0, 29. Tros 2-0, 80. Prins 3-0, 87. Yuksel 4-0.

VVSB 1e helft: Valk; Postma, Onyeike, Van der Slot, Demon, Vijlbrief; Rauws, Van Doorneveld, Bakker; Zschusschen, Halman.
VVSB 2e helft: Valk; Fecunda, Onyeike (75. Demon),Eekhout, Demon (65. Rauws), Dompig; Spijkstra, Huntink, Bakker (55. Zschusschen / 80. Halman); Steltenpool, Van den Assem.