VVSB leidt nederlaag tegen koploper Sparta Nijkerk

Na een goed eerste kwartier had VVSB menig kans gehad op de voorsprong tegen Sparta Nijkerk. Echter ging de bal niet het netje in en waren de goed spelende gasten een stuk effectiever. Drie fraaie doelpunten door Jesse Buitenhuis, Roy Bakkenes en Bryan Burgerhout zorgde ervoor dat de oranjehemden de koppositie van FC Lisse weer overnam.

Met Brooklyn van Doorneveld weer terug in de basis ten kosten van de niet-beschikbare Enzo Huntink begon VVSB erg sterk aan de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk. Al na een paar minuten schoot Youssef Blel in het zijnet en moest doelman Wouter Beukers handelend optreden op het schot van Danny Bakker. Ook Jayson Halman had met diverse schoten de kans op de openingstreffer, maar de rappe aanvaller van VVSB had het vizier niet op scherp staan.

Nadat de VVSB-storm wat ging liggen nam Sparta Nijkerk het initiatief over in de wedstrijd. Justin van Groen had de 0-1 op de schoen, maar de ervaren kracht van de gasten schampte de bal in plaats van dat hij vol uithaalde. In de 28e minuut was het wel raak voor de ploeg van trainer Eric Speelziek. Na een vlotte combinatie door het midden kwam Jesse Buitenhuis vrij voor doelman Ruben Valk en zorgde hij met een droge schuiver voor de openingstreffer.

Vlak na rust zorgde Roy Bakkenes voor het hoogtepunt van de middag. Met een poeier van 25 meter liet hij doelman Valk kansloos en zorgde voor de 0-2. VVSB probeerde het wel, maar kreeg geen voet aan de grond tegen de nieuwe koploper van de Derde Divisie. Halverwege de tweede helft zorgde Bryan Burgerhout voor het slotakkoord van de wedstrijd door aan het einde van strakke aanval de bal van dichtbij in te tikken.

Beide ploegen voetbalde de wedstrijd uit en kregen in de blessuretijd nog een kans. Zo zag invaller Guus Verver zijn schot in de scrimmage geblokt worden en schoot aan de andere kant invaller Ricardo Fransberg op de paal. De focus kan alweer snel op de volgende wedstrijd worden gelegd. Aanstaande dinsdag komt Excelsior’31 op bezoek in Noordwijkerhout. Aanvang voor deze wedstrijd is dan 20.00 uur.

VVSB – Sparta Nijkerk 0-3: 28. Buitenhuis 0-1, 48. Bakkenes 0-2, 64. Burgerhout 0-3.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Nicky Eekhout, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws (55. Joel Videira), Brooklyn van Doorneveld (58. Raygivano Dompig), Danny Bakker (68. Matthieu van den Assem); Jayson Halman, Youssef Blel (68. Guus Verver), Wout Heemskerk (68. Peet van der Slot).