VVSB leidt nederlaag tegen kampioen AFC

In een wedstrijd waar om des keizers baard werd gevoetbald, toonde AFC zich in de slotfase van de wedstrijd tegen VVSB de kampioen. Met twee doelpunten in de laatste tien minuten gaven de Amsterdammers nog wat kleur aan de wedstrijd. Raily Ignacio en Matthijs Jesse namen de doelpunten voor hun rekening. Voor VVSB restte niet anders dan weer naar volgende week te kijken. Dan wacht de ontmoeting met mede play-off ganger FC Lienden.

VVSB kende in de aanloop naar het duel met AFC vele afwezigen wegens blessures. Uiteindelijk bleken 8 spelers niet klaar voor de wedstrijd met de kampioen. Hierdoor had trainer Eric Meijers maar liefst 3 spelers uit de JO19 op de bank gezet (Stijn Paumen, Tijs Knapp en Daan van den Berg). Daarvan mocht Noordwijkerhouter Tijs Knapp zijn debuut in VVSB 1 maken. Tien minuten voor tijd viel hij in voor Victor Schipholt.

In een zeer povere wedstrijd waren de kansen schaars maar het weer o zo fraai. In het heerlijke zonnetje zagen de toeschouwers dat VVSB de eerste mogelijkheden van de wedstrijd kreeg. Een kopbal van Jordy Zwart ging over, maar de poging van Frank Tervoert werd met moeite gekeerd door doelman Joey Potveer. Vlak voor rust kopte opnieuw Tervoert de corner van Danny Bakker op doel, maar werd de bal vlak voor de lijn weggeschoten door Yordi Teijsse.

In de tweede helft kwam de topscorer van de Tweede divisie binnen de lijnen; Raily Ignacio. Direct was de invaller gevaarlijk, maar porrelde hij de bal naast het doel van VVSB. Even later mocht de spits opnieuw vrij uithalen, maar werd de poging gered door Ruben Valk.

Veel gebeurde er verder niet in Amsterdam tot het moment van de 1-0. Ignacio ging draaien en keren in de strafschopgebied en schoot raak. Het verzet van VVSB was gebroken en hier profiteerde Matthijs Jesse nogmaals van waardoor hij de eindstand op 2-0 kon zetten.

AFC – VVSB 2-0: 82. Ignacio 1-0, 85. Jesse 2-0.

VVSB: Valk; Van der Wilden, Arroyo, Zwart, Verlaan, Vijlbrief; Schipholt (80. Knapp), Felicia, Bakker; Martins, Tervoert (62. Pauw).