VVSB leidt nederlaag op jubileumdag

Op de dag dat het 90-jarig jubileum van VVSB werd gevierd waren de resultaten niet om over naar huis te schrijven. Zowel de zaterdag 1 als zijnde het vlaggenschip van VVSB leidde een nederlaag op het eigen sportpark de Boekhorst. De tegenstander van het vlaggenschip; DOVO, boekte een klinkende 0-3 overwinning.

Afgelopen dinsdag vierde VVSB haar 90-jarig jubileum met als klapstuk de thuiswedstrijd op zaterdag tegen DOVO. Een spectaculaire opening verzorgd door Bavone FC werd gevolgd door een openingsfase die beide kanten op ging. De eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd was voor de gasten uit Veenendaal. Oud-VVSB’er Lulinho Martins zag zijn schot gekeerd worden door doelman Thom Jonkerman.

Na de openingsfase werd het spel vooral op het middenveld gespeeld. Pas na een half uur was er pas weer een mogelijkheid, die direct tot een doelpunt leidde. Martins zorgde voor de corner, waarna de bal via een scrimmage voor de voeten van Lion Kalentjev belandde en voor de 0-1 zorgde. Niet veel later was het opnieuw die Kalentjev met een kans, maar doelman Jonkerman kon erger voorkomen. Aan de andere kant was het Jayson Halman die tot tweemaal toe de gelijkmaker op de schoen had, maar het vizier niet op scherp had staan.

In de tweede helft nam VVSB het initiatief en had het na een uur voetbal op gelijke hoogte kunnen komen. Echter waar DOVO in de eerste helft wel uit de scrimmage wist te scoren, deed VVSB dat in de tweede helft niet. En niet veel later viel aan de andere kant de 0-2. Via Kalentjev en Martins was het Oktay Ozturk die met een droge schuiver de score verdubbelde.

Met nog een kwartier op de klok kreeg Danny Bakker nog een dot van een kans op de aansluitingstreffer, maar op aangeven van Raygivano Dompig wist de middenvelder geen doel te treffen. De fut leek er uit bij de thuisploeg en DOVO counterde op het einde van de wedstrijd nog naar 0-3. Martins deed zijn oude ploeg pijn met een fraai schot.

VVSB kan volgende week op zoek naar eerherstel tegen SteDoCo. In Hoornaar wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

VVSB – DOVO 0-3: 29. Kalentjev 0-1, 64. Ozturk 0-2, 88. Martins 0-3.
VVSB: Thom Jonkerman; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Nicky Eekhout, Jelmer Vijlbrief (25. Wout Heemskerk); Lars Rauws, Ivan Spijkstra (55. Bert Steltenpool), Danny Bakker; Raygivano Dompig, Felitciano Zschusschen (70. Brooklyn van Doorneveld), Jayson Halman.