VVSB leidt nederlaag bij Sparta Nijkerk

Na twee overwinningen en twee gelijke spelen heeft VVSB haar eerste nederlaag van dit seizoen geleden. In Nijkerk was de plaatselijke Sparta met 2-0 te sterk. In het eerste bedrijf was het Gilbrano Plet die de thuisploeg op voorsprong zette. VVSB drong wel aan na de rust, maar kreeg in de slotminuut de deksel op de neus gepresenteerd. Invaller Ricardo Fransberg zorgde voor de 2-0 eindstand.

Al na een paar minuten voetbal had VVSB een grote kans op de score te openen. Danny Bakker had een vlammend schot in zijn linker, maar doelman Wouter Beukers kon met zijn vingertoppen de bal tegen de paal aantikken. De rebound met het hoofd van Bert Steltenpool was een vangbal voor de doelman.

Naar mate de eerste helft vorderde nam Sparta Nijkerk de regie in handen, echter zonder gevaarlijk te worden. De bal werd veel rond getikt op het middenveld, waarna de diepte bij Gilbrano Plet en Bryan Burgerhout werd gezocht. De buitenspelval werkte bij VVSB goed, waardoor de snelle aanvallers van de thuisploeg geen gevaar konden creëren. Tot de 25e minuut. Plet ontsnapte nu wel aan de val en ontving de bal van Roy Bakkenes. Oog in oog met doelman Ruben Valk haalde Plet hard uit en zorgde hij voor de openingstreffer.

In het begin van de tweede helft was het spelbeeld onveranderd aan het eerste bedrijf. Zo kregen Burgerhout en Plet beide een kans, maar ging de bal er voor de thuisploeg niet in. Na een aanvallende wissel met Felitciano Zschusschen voor Gino Demon nam VVSB het initiatief weer over in de wedstrijd. Sparta Nijkerk liep naar achteren en VVSB kreeg de bal.

De grootste kans die daaruit voortvloeide was voor Steltenpool. Uit een voorzet van Zschusschen schoot de aanvaller van VVSB vlak langs het doel van Beukers. Met alle ogen gericht op de aanval, werden de ruimtes achterin groot en hier profiteerde Sparta Nijkerk uiteindelijk nog één keer van. Ricardo Fransberg ontfutselde de bal, ging alleen af op doelman Valk en zorgde voor de 2-0 eindstand.

VVSB kan deze kater al snel weer wegspoelen. Dinsdag treedt het aan in de tweede voorronde van de KNVB Beker tegen Ajax zaterdag. Aanvang in Amsterdam is 20.00 uur, voor meer informatie over deze wedstrijd en het toegangsbeleid hierover, zie de website van VVSB.

Sparta Nijkerk – VVSB 2-0: 25. Plet 1-0, 90. Fransberg 2-0.

VVSB: Ruben Valk, Obi Onyeike, Lars Rauws, Jayson Halman (41. Matthieu van den Assem), Danny Bakker (46. Wout Heemskerk), Richelo Fecunda, Bert Steltenpool, Gino Demon (66. Felitciano Zschusschen), Brooklyn van Doorneveld, Raygivano Dompig (87. Peet van der Slot), Nicky Eekhout.

Tekst: Stefan van den Burg