VVSB leidt nederlaag bij Gemert

De paaszaterdag van 2023 is VVSB niet gunstig gezind. Gemert bleek in eigen huis de betere ploeg te zijn en pakte hiermee de broodnodige drie punten. Via een strafschop van Jasper Waalkens kwam de thuisploeg op voorsprong. Na rust maakte Tim de Rijk de gelijkmaker voor VVSB, maar na de rode kaart van de paars-gele formatie nam Gemert de regie weer over en liep het uit naar een 3-1 overwinning.

Vanaf de eerste minuut bleek het spelbeeld helder. Gemert speelde gedurfd en aanvallend voetbal en VVSB had hier zichtbaar problemen mee. De thuisploeg gaf met hoge druk de paars-gele formatie nauwelijks tijd en creëerde hierdoor goede mogelijkheden in de openingsfase. Met name de kans voor aanvoerder Ralf Kemper was een grote, maar doelman Ruben Valk kon met één hand nog de bal op de lat tikken.

Na zo’n 20 minuten was (achteraf gezien) een valpartij van Eon Herman voldoende voor scheidsrechter Huizinga om voor Gemert de bal op de stip te leggen. Jasper Waalkens schoot dit buitenkansje via de binnenkant van de paal binnen. VVSB kon maar weinig hier tegenover zetten. Vaak was de laatste pass onnauwkeurig om tot een kans te komen.

Na de thee was het eerste schot op doel via via gelijk raak. Het was Tim de Rijk die een fraai gekruld schot op de paal terecht zag komen. Echter kwam de bal daarna op de rug van doelman Romeo Owankwo en rolde zo het net in. Na een uur voetbal kwam VVSB met 10 man te staan na een tweede gele kaart voor Jermano Lo Fo Sang.

Met een mannetje minder had VVSB het lastiger tegen Gemert. De thuisploeg was sterk aan de bal en beloonde zichzelf een kwartier voor tijd. Safa Kizir draaide zich uit de verdediging van VVSB en schoot diagonaal de 2-1 binnen. VVSB wilde hierna nog wel, maar kon geen vuist maken. Het was vlak voor tijd Eon Herman die aan alle illusie een einde maakte met zijn 3-1.

Volgend weekend neemt VVSB het op tegen laagvlieger Baronie. Op zondagmiddag om 14.00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark de Boekhorst.

Gemert – VVSB 3-1: 21. Waalkens (p) 1-0, 50. De Rijk 1-1, 76. Kizir 2-1, 86. Herman 3-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Nicky Eekhout, Jelmer Vijlbrief, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws (73. Max Ossendrijver), Tim de Rijk (79. Ricardo Kuijvenhoven), Ian van Otterlo; Leroy George (79. Guus Verver), Jesse van Nieuwkerk.

Tekst: Stefan van den Burg