VVSB leidt beschamende nederlaag bij Scheveningen

Vooraf kon VVSB, Scheveningen nog als een concurrent zien voor het zichzelf veilig spelen in de Tweede divisie. Die hoop is na hedenmiddag bijna wel vervlogen. Voor de rust stonden de Noordwijkerhouters nog met 0-1 voor, maar een schandalige tweede helft vergooide alle hoop. Grote man bij Scheveningen was Mehmet Aldogan met 5 (!) doelpunten en 1 assist.

Met Tomas Arroyo en Frans van Niel weer in de basis voor Sonny ten Hoope en de geblesseerde Wesley Goeman trad VVSB aan op het kunstgrasveld in Scheveningen. Waar beide ploegen in het eerste kwartier heel voorzichtig de aanval zochten, was het Scheveningen die de betere kansen van de wedstrijd kreeg. Tim Peters kon na ruim 20 minuten vrij uithalen, maar vond het zijnet van het doel van VVSB. Ook een vier tegen twee overtal situatie werd slecht uitgespeeld door ‘de Schollekoppen’.

Vlak voor rust drong VVSB ook wat aan en kreeg het in een paar minuten tijd 4 goede kansen. De schoten van Richelo Fecunda en later ook van Tommy Bekooij belandden nog net niet tussen de palen. Toch was het diezelfde Bekooij die voor de voorsprong van VVSB zorgde. Na een te korte pass van Frank Tervoert, wipte Bekooij de bal over het been van Jari de Jong en schoot de bal achter doelman Bjorn Benard. In de blessuretijd kon VVSB zelfs nog op 0-2 komen, maar diezelfde De Jong kon nu wel voor opruiming zorgen.

Na de thee ging bij VVSB alles fout wat er maar fout kon gaan. Al na 3 minuten in de tweede helft stond het gelijk door Mehmet Aldogan, die 5 minuten later met een verdwaalde voorzet voor de 2-1 zorgde. Nog binnen het kwartier zorgde Aldogan voor een onvervalste hattrick door ook voor de 3-1 te zorgen.

VVSB zat in zak en as en zag in de 65e minuut Brandon Robinson ook nog de 4-1 binnen schieten. Het slotakkoord was opnieuw voor Mehmet Aldogan die 2 solo’s bekroonde met nog 2 doelpunten. Een swingend Scheveningen en een stuurloos VVSB zorgde ervoor dat de thuisploeg in de tweede helft maar liefst 6 (!) keer kon scoren.

Scheveningen – VVSB 6-1: 45. Bekooij 0-1, 48. Aldogan 1-1, 53. Aldogan 2-1, 57. Aldogan 3-1, 65. Robinson 4-1, 76. Aldogan 5-1, 86. Aldogan 6-1.

VVSB: Valk; Fecunda (80. Ten Hoope), Arroyo, Zwart, Vijlbrief; Van Niel (67. Theuns), De Rijk, Bakker (67. Van der Wilden); Martins, Tervoert, Bekooij.