VVSB laat twee punten liggen bij Unitas

VVSB heeft op zaterdagavond een gevoelig puntverlies geleden. In Gorinchem bleef de wedstrijd tussen Unitas en de paars-gele formatie steken op een 1-1 stand. In een zeer rommelige wedstrijd met veel spelonderbrekingen kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. Het was Ian van Otterlo die nog voor rust voor de gelijkmaker wist te zorgen. Na rust kreeg VVSB zeker nog wel de kansen, maar wist het niet meer tot scoren te komen.

Op bezoek bij het jubilerende Unitas (125 jaar) kwam VVSB al snel op achterstand. Mauritisio Helstone stond vogelvrij in het strafschopgebied en kopte simpel de bal over doelman Ruben Valk heen. Hierna was Unitas bezig met veel het spel vertragen en VVSB uit het spel te halen. Dit lukte de thuisploeg vrij aardig, maar toch konden de Noordwijkerhouters enkele malen goed doorkomen. Zo waren er prima voorzetten van Richelo Fecunda en Jermano Lo Fo Sang, maar wisten de voorwaartsen deze niet tot doelpunt te promoveren.

Zo’n 10 minuten voor rust was het wel raak voor VVSB. Een uitgespeelde aanval via het gevreesde aanvallende trio voorin werd keurig afgerond door Ian van Otterlo.

Na de thee werd het met inbrengen van Bryan Iliohan zijn directe tegenstander tot het uiterste gedreven. Tot tweemaal toe werd Cornet simpel omspeelt, maar was de afstemming naar de spitsen onnauwkeurig. Aan de andere kant was na een uur spelen de voorzet van Jermano Lo Fo Sang net niet op maat voor Jesse van Nieuwkerk, die een teenlengte te kort kwam voor de voorsprong.

De tijd tikte langzaamaan weg in het voordeel van Unitas wat nog een enorme kans kreeg. Het was doelman Valk die met een redding voorkwam dat Unitas er met de volledige buit vandoor ging. De slotfase was alle hens aan dek voor de thuisploeg, maar VVSB kon niet meer tot scoren komen waardoor de stand op 1-1 bleef steken.

De Noordwijkerhouters hebben komend weekend geen competitieverplichtingen. Op zaterdag 6 mei wordt de derde divisie hervat met een thuiswedstrijd tegen DEM.

Unitas – VVSB 1-1: 5. Helstone 1-0, 35. Van Otterlo 1-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (46. Bryan Iliohan), Obi Onyeike, Max Ossendrijver, Jelmer Vijlbrief, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws (75. Tim de Rijk), Ricardo Kuijvenhoven (81. Guus Verver), Ian van Otterlo; Leroy George, Jesse van Nieuwkerk.