VVSB laat overwinning tegen IJsselmeervogels liggen

Met nog 20 minuten op de klok, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Noordwijkerhoutse equipe. Door doelpunten van Frans van Niel en Mo el Osrouti stond VVSB met 2-0 voor. Invaller Soufyan Moro kreeg een rode kaart van scheidsrechter Bijl. Toch kwam IJsselmeervogels terug en scoorde via invaller Robbert Olijfveld en Oktay Ozturk. In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen, maar gescoord werd er niet. IJsselmeervogels bleek de morele winnaar in dit gelijkspel.

Met dezelfde basis als tegen Rijnsburgse Boys trad VVSB aan tegen ‘de Vogels’. Van begin af aan had de thuisploeg het overwicht en maakte het spel. Dit bracht al snel de eerste kans voor Mo el Osrouti. De handige buitenspeler trok naar binnen en zag zijn schot net langs de tweede paal naast het doel van Jaimy Schaap vliegen. Aan de andere kant schoot Berry Powel een vrije trap kiezelhard op de vuisten van Ruben Valk.

Terwijl het weer een steeds grotere (extra) speler werd dacht heel De Boekhorst in de 36e minuut aan de openingstreffer. Jubilaris Jordy Zwart (zijn 200e wedstrijd in het paars-geel) kopte de bal achter de doelman, maar deed dit volgens de assistent-scheidsrechter in buitenspelpositie. Toch stond het 5 minuten later wel 1-0 voor VVSB. Na een slippertje van Gillian Justiana schoot Frans van Niel de bal heel bekeken in het kleine gaatje bij de korte hoek.

Vijf minuten na de thee kwam ook nog de 2-0 op het scorebord. Tommy Bekooij gaf de bal af op El Osrouti, waarna hij doelman Schaap kansloos liet met een hard schot in de korte hoek. Trainer Willem Leushuis van IJsselmeervogels plaatste direct hierna 2 wissels. Onder andere Soufyan Moro kwam het veld in. Diezelfde Moro kon na 4 minuten alweer inrukken volgens scheidsrechter Bijl. Met een forse tackle op Tim de Rijk zag de invaller de rode kaart tevoorschijn komen. VVSB bleef de betere ploeg en had een aantal enorme kansen op de definitieve nekslag.

Toch zag El Osrouti zijn schot gestopt worden door de doelman. Enkele minuten later mocht Bekooij zelfs alleen af op de doelman. De topschutter van de Noordwijkerhouters schoot bekeken de bal in het hoekje, maar zag Schaap het schot nog pareren. Hierna trad het al oude gezegde weer eens op. Als je zelf de kansen niet afmaakt, doet de tegenstander dit wel. In een van de spaarzame mogelijkheden schoot invaller Robbert Olijfveld de aansluitingstreffer binnen.

En alsof dat nog niet genoeg was, stond het enkele minuten later ook nog gelijk. In de scrimmage schoot Oktay Ozturk de bal laag langs doelman Valk. VVSB trok hierna weer ten aanval en creëerde nog enkele goede kansen. Met name het schot van Guido Pauw had een beter lot moeten hebben, de spits schoot de voorzet van invaller Loyd van der Wilden wild over. Tot slot kwam ook het schot van El Osrouti niet langs doelman Schaap.

VVSB – IJsselmeervogels 2-2: 41. Van Niel 1-0, 51. El Osrouti 2-0, 73. Olijfveld 2-1, 77. Ozturk 2-2.

VVSB: Valk, Van Pelt (46. Fecunda), Arroyo, Zwart, Vijlbrief, Jozic (70. Verlaan), De Rijk, Van Niel, El Osrouti, Pauw, Bekooij (83. Van der Wilden).

Tekst: Stefan van den Burg