VVSB laat overwinning in blessuretijd glippen

VVSB heeft niet weten te stunten tegen koploper Katwijk. In de blessuretijd van de wedstrijd wist Robbert Susan de gelijkmaker te maken vanaf de strafschopstip. Een golf van opluchting en vreugde kwam er los op De Krom. Hoe anders was dat tijdens de minuten daarvoor, waarbij bij de thuisploeg weinig lukte en VVSB betrekkelijk eenvoudig de 0-1 van Tommy Bekooij consolideerde.

In een vrij matige eerste helft was het weliswaar Katwijk die veelal de bal had, maar weinig kansen creëerde voor het doel van VVSB. Aan de andere kant waren de spaarzame kansen van de bezoekers een stuk gevaarlijker. Tot tweemaal toe kon Mo el Osrouti, VVSB op voorsprong schieten, maar beide schoten ging langs de verkeerde kant van de paal. De eerste kans voor Tommy Bekooij was wel direct raak. De afgevallen bal kwam voor de voeten van de linksbuiten en die pegelde het leer hard en zuiver achter de kansloze doelman Ricardo Kieboom.

Even later had Kilian Berkhout een kans op de gelijkmaker, maar van dichtbij nam de Katwijker de bal aan in plaats van uit te halen. Het was duidelijk dat de thuisploeg topschutter Marciano Mengerink mistte, want echt druk had doelman Ruben Valk het niet in de eerste helft.

Na de thee kwam er al meer schwung in de ploeg van Jack van den Berg. Steven Sanchez Angulo schoot net over het doel van VVSB en Berkhout weer net naast. Het vizier stond dus lange tijd niet op scherp, ook niet bij Robbert Susan. Vijf minuten voor tijd kreeg de aanvoerder van Katwijk een niet te missen kans van Frank Tervoert, maar Susan presteerde het om toch naast te tikken.

In de blessuretijd presteerde Katwijk wat het al zoveel keer eerder deed, namelijk scoren in de slotfase. Invaller Stefan Plat gaf de bal voor waarna Vladimir Jozic trachtte de bal te blokken, dit lukte de captain van VVSB wel, maar deed dit met de hand. Een terechte strafschop waar Susan achter ging staan. Na wat oponthoud rondom het strafschopgebied, legde de middenvelder van Katwijk aan en stuurde hij Valk de verkeerde hoek in. Toch nog een punt voor de Katwijkers in de strijd om de titel. En ook VVSB pakte weer een punt in een uitwedstrijd, volgende week tegen Excelsior Maassluis wordt het weer eens tijd om de punten in eigen huis te houden.

Katwijk – VVSB 1-1: 18. Bekooij 0-1, 90+4. Susan (p) 1-1.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijlbrief; Theuns, Jozic, De Rijk (25. Verlaan); El Osrouti, Pauw (72. Koopman), Bekooij (89. Van der Slot).

Archieffoto: Tino Stulen