VVSB krijgt in blessuretijd gelijkmaker om de oren

Lange tijd leek het erop dat VVSB de topper van ADO’20 wist te winnen, maar de blessuretijd bleek de scherprechter te zijn. Voordat de blessuretijd aanbrak waren het Max Ossendrijver en Jesse van Nieuwkerk (2) die VVSB op voorsprong hadden geschoten, maar uit een scrimmage scoorde de thuisploeg de gelijkmaker waardoor de stand in de Derde divisie onveranderd blijft.

Op een goed gevuld Sportpark de Vlotter zag men dat VVSB de eerste kans van de wedstrijd kon noteren. Uit een voorzet van Danny Bakker kopte Jesse van Nieuwkerk de bal rakelings langs het doel van ADO’20. De thuisploeg speelde vanuit de reactie en had daar na ruim 10 minuten direct succes mee. Jan-Willem Tesselaar werd de diepte ingestuurd en zag Ruben Doesburg met hem meelopen. De toekomstig-Katwijk speler zorgde met een droge schuiver ervoor dat ADO’20 op voorsprong kwam.

VVSB had hierna het overwicht en kwam dan ook na een half uur op gelijke hoogte. De corner van Leroy George werd voorbij de tweede paal weer teruggebracht door Nicky Eekhout. Max Ossendrijver kroop voor zijn directe tegenstander en kopte VVSB naar een 1-1 stand. Lang bleef deze stand niet staan, want de Noordwijkerhouters pakte door. Op aangeven van Ian van Otterlo was het Van Nieuwkerk die met een snoeiharde kopbal de paars-gele formatie op voorsprong bracht.

In de tweede helft kon VVSB de score verder uitbreiden, maar het was Richelo Fecunda die hoog over het doel van Mike Grim schoot. Niet veel later was het topschutter Leroy George die de bal ineens uit de lucht op doel schoot. Zijn poging ging rakelings langs het doel van de thuisploeg.

In de 62e minuut werd het 1-3 na een fabelachtige aanval van VVSB. Tim de Rijk speelde de bal in naar George, via de voet van de aanvaller kwam de bal direct bij de lopende Van Otterlo terecht. Na opnieuw een keer raken kwam het leer vrij voor Van Nieuwkerk die Grim koelbloedig passeerde en VVSB op een grotere voorsprong schoot.

Even later kon Van Nieuwkerk de hattrick compleet maken, maar verdediger Van Langelaar kon met een sliding voorkomen dat het leed nog groter werd voor ADO’20. Met invaller en topscorer Milan Zonneveld erbij werd de thuisploeg gevaarlijker. Via een slim steekballetje van Doesburg zorgde Zonneveld een kwartier voor tijd ervoor dat de aansluitingstreffer een feit was.

ADO’20 ging pompen of verzuipen en het was doelman Ruben Valk die tot tweemaal toe VVSB’s reddende engel was. Allereerst stuitte Doesburg op de goalie alwaar Valk in de slotminuut het schot van invaller Helder onschadelijk wist te maken. Echter bleek de 95e minuut de beslissende. Een corner van Daan Boerlage werd tot tweemaal toe van de lijn gehaald, maar het was Danny Lute die uit de scrimmage voor de 3-3 zorgde.

In de resterende minuut kon VVSB geen kans meer creëren, waarna de Noordwijkerhouters met een kater het veld verlieten. ADO’20 blijft de koploper met VVSB volgend op 1 punt. Met nog 12 wedstrijden te gaan kan er nog veel veranderen. Komende zaterdag komt OJC Rosmalen op bezoek. Op Sportpark de Boekhorst wordt er dan om 18.00 uur begonnen.

ADO’20 – VVSB 3-3: 12. Doesburg 1-0, 32. Ossendrijver 1-1, 37. Van Nieuwkerk 1-2, 62. Van Nieuwkerk 1-3, 73. Zonneveld 2-3, 90+5. Lute 3-3.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (90. Matthieu van den Assem), Nicky Eekhout, Max Ossendrijver, Tim de Rijk, Jelmer Vijlbrief; Lars Rauws (90. Ricardo Kuijvenhoven), Danny Bakker, Ian van Otterlo (80. Jermano Lo Fo Sang); Leroy George (86. Obi Onyeike), Jesse van Nieuwkerk.

Tekst: Stefan van den Burg