VVSB JO15-1 na voorlaatste speelronde Winterkampioen

Een eclatante 8-0 overwinning op Lugdunum bezorgde VVSB JO15-1 in na de voorlaatste speelronde het Winterkampioenschap.

De opdracht voor de Noordwijkerhoutse JO15-1 spelers was vooraf duidelijk. Bij winst zouden de jongens nummer 1 Lugdunum op de ranglijst passeren. Omdat het voor Lugdunum de laatste wedstrijd in de reeks betrof kon VVSB  in eigen huis uitstekende zaken doen.

Vanaf minuut 1 wisten de jongens de druk goed op de tegenstander te houden. De duels werden gewonnen en tegen de wind in werd de vrije man vaak goed gevonden. Het leverde diverse kansen op waarvan er meerdere ook verzilverd werden. Bij rust was er een 3-0 voorsprong bereikt.

In de tweede helft was het prijs schieten. Het verzet bij Lugdunum werd na een minuut of 10 met een prachtige 4-0 definitief gebroken. Er was zoveel ruimte om te voetballen dat een ruime overwinning kon worden geboekt, 8-0.

Het kan niet anders dan dat er na de winterstop een klasse hoger gevoetbald kan worden. De tegenstanders zullen dan wel van een ander kaliber zijn. Maar met een patatje en drankje in de kantine werd de prestatie van deze speelreeks in ieder geval goed gevierd.