VVSB is uitgeschakeld in het bekertoernooi

In een doldwaze 7 minuten gaf VVSB de wedstrijd en het bekertoernooi uit handen. De amateurs van Ajax kwamen in de 61e minuut op voorsprong waarna het niet veel later direct 3-0 stond. Dat het uiteindelijk nog 4-1 werd, mocht niet meer baten. Het bekeravontuur zit er al vroeg op dit seizoen, de focus kan nu volledig op de competitie.

Met maar liefst 6 verse basisspelers ten opzichte van de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk trok VVSB ten strijde op het Sportpark van Only Friends in Amsterdam-Noord. En dit deed de ploeg van Richard Plug in de eerste helft met verve. Kansen werden er niet weggegeven, maar ook nauwelijks gecreëerd. En dat laatste is het euvel van de afgelopen weken. Mogelijkheden waren er wel, maar onder andere Felitciano Zschusschen en Nicky Eekhout konden doelman Ruben Zandwijken niet aan het werk zetten.

Waar VVSB in het eerste bedrijf de regie in handen had, nam de thuisploeg dat in de tweede helft over. Spits Stefan Smal had na een paar minuten een goede kans op de openingstreffer, maar debutant-doelman Rick van der Mast stond op zijn post op de kopbal te keren. Tien minuten later was het wel raak voor Ajax. Anouar Moussa schoot vanaf de rechterkant op de kruising, waarna de bal in de rebound voor de voeten van Michel van Aggele kwam. Een simpele intikker zorgde voor de 1-0.

Niet veel later had Matthieu van den Assem de grootste mogelijkheid om gelijk te maken, echter schoot de aanvaller van VVSB de bal in het zijnet. De volgende aanval van Ajax was direct raak, waardoor de klap nog harder binnen kwam. Uit een voorzet van Moussa raakte Peet van der Slot de bal ongelukkig en belandde die achter doelman Van der Mast. Één minuut later was het opnieuw Moussa die met gevaar kwam. Een schot in de korte hoek zorgde voor de genadeklap en de 3-0.

Dat VVSB nog terug kwam tot 3-1 via invaller Jayson Halman zorgde nog voor een sprankje hoop bij de meegereisde supporters, maar meer zat er niet in. Integendeel Kaj de Jong zorgde nog voor de 4-1 eindstand in de blessuretijd.

De focus kan weer volledig op de competitie te beginnen met een thuiswedstrijd tegen GOES aanstaande zaterdag. Op Sportpark de Boekhorst wordt op het gebruikelijke tijdstip van 18.00 uur afgetrapt.

Ajax – VVSB 4-1: 61. Van Aggele 1-0, 67. Van der Slot (e.d.) 2-0, 68. Moussa 3-0, 86. Halman 3-1, 90. De Jong 4-1.
VVSB: Rick van der Mast, Obi Onyeike, Peet van der Slot (72. Raygivano Dompig), Lars Rauws, Wout Heemskerk (72. Gino Demon), Felitciano Zschusschen (72. Bert Steltenpool), Danny Bakker (66. Puck Postma), Matthieu van den Assem (66. Jayson Halman), Enzo Huntink, Brooklyn van Doorneveld, Nicky Eekhout.

Tekst en foto: Stefan van den Burg