VVSB INGEDEELD IN ZONDAG DERDE DIVISIE

De KNVB heeft de competitie indeling voor het seizoen 2022-2023 bekend gemaakt. Door de ontwikkelingen op het gebied van degradatie en promotie in het afgelopen seizoen is er een oneven vertrekpunt ontstaan tussen zaterdag- en zondagclubs. De laatste jaren heeft VVSB, van origine een zondagclub, op zaterdag gespeeld. Dat was de voorkeur van onze club, maar tevens hielpen we daarmee de KNVB aan even aantallen. Helaas pakt dat voor komend seizoen dus anders uit. 

Dit euvel speelt overigens alleen nog komend seizoen, omdat het seizoen daarop wordt afgestapt van een aparte zaterdag- en zondag divisie. Daar komt dan weekendvoetbal voor in de plaats. Er wordt dan een meer regionale opzet gecreëerd, waarbij de thuisspelende club de speeldag op zaterdag of zondag bepaalt. 

In samenspraak met de KNVB en in overleg met de clubs uit de Derde Divisie (zondag) is er veel flexibiliteit getoond. We hebben al diverse toezeggingen van clubs, die tegen ons bereid zijn wel 'gewoon' op zaterdag te spelen. Nu de competitie indeling bekend is, dient daarna dus nog wel duidelijkheid te worden gerealiseerd in de speeldata. 

Onze eerdere enquete is daarmee goed geweest voor de input, maar met de uitkomsten kunnen we niet zo veel gezien bovenstaande uiteenzetting. Overigens was de voorkeursspeeltijd op zaterdag ongeveer 45% voor 15.30 uur en 55% voor 18.00 uur. 

Indeling: 
VVSB
ADO’20 (Heemskerk)
Baronie (Breda)
Blauw Geel’38 (Veghel)
DEM (Beverwijk)
Dongen
Gemert
Groene Ster (Heerlerheide)
HSC’21 (Haaksbergen)
Hercules (Utrecht)
JOS Watergraafsmeer (Amsterdam)
OJC Rosmalen
OSS’20
Quick (Den Haag) 
TOGB (Berkel en Rodenrijs)
UDI’19 (Uden)
UNA (Veldhoven)
Unitas (Gorinchem)

VVSB INGEDEELD IN ZONDAG DERDE DIVISIE
Terug naar overzicht