VVSB gaat met kater carnavalsweekend in

Menig supporter van VVSB zal met een kleine kater het carnavalsweekend in zijn gegaan. De plaatselijke trots uit Kokkerhout leidde een gevoelige 0-1 nederlaag tegen Barendrecht. Al na 2 minuten stond deze stand op het scorebord waarna de gasten uit het Rotterdamse het degelijk uitspeelde. Romano van der Stoep bleek met zijn kopbal de matchwinner te zijn.

Barendrecht opende al na 2 minuten de score. De afgemeten voorzet van Marouane Bakour kwam op het hoofd van Romano van der Stoep. De geheel vrijstaande spits van de gasten kopte de openingstreffer tegen de touwen. Voor VVSB begon de achtervolging dus al vroeg in de wedstrijd.

Die achtervolging werd op gang gebracht door aanvalsleider Youssef Blel. De nieuwbakken spits van de Noordwijkerhouters kreeg na 10 minuten zijn eerste poging op het doel van Barendrecht, maar doelman Jeffrey Verkerk kon redding brengen. In een verder rommelige wedstrijd waren kansen schaars, tot vlak voor de rust.

Het was opnieuw Blel met de grootste kans van de eerste helft. Na een combinatie met Jayson Halman schoot de paars-gele spits recht op de doelman, waar een bal in de hoek meer kans had gekregen. Niet veel later bleef de scrimmage voor het doel van Verkerk ook doelpuntloos, waarna scheidsrechter Serik voor affloot voor de rust.

De tweede helft was een helft om snel te vergeten. Kansen waren er nauwelijks en VVSB wist geen echte vuist te maken tegen het degelijke Barendrecht. Met name Joey Jongman bleek een grote sta-in-de-weg, de oud-middenvelder van Katwijk was overal op het veld te vinden om het mogelijke gevaar in de kiem te smoren.

Met onder andere debutant Guus Verver in de ploeg zocht VVSB nog naar een slotoffensief, maar ook deze poging mocht niet baten. Een scrimmage voor het doel van Verkerk en een afgeslagen schot van buiten het strafschopgebied bleek het enige gevaar van de Noordwijkerhouters.

Met deze nederlaag werd het centrum van Kokkerhout, de carnavalsnaam van Noordwijkerhout, opgezocht om de kater weg te spoelen. Volgende week trekt de paars-gele formatie naar Sassenheim voor de derby tegen Ter Leede. Aanvang op Sportpark de Roodemolen is dan 15.00 uur.

VVSB – Barendrecht 0-1: 2. Van der Stoep 0-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Nicky Eekhout, Joël Videira (46. Enzo Huntink); Lars Rauws, Wout Heemskerk, Danny Bakker (64. Matthieu van den Assem); Raygivano Dompig, Youssef Blel, Jayson Halman (85. Guus Verver).