VVSB en Rijnsburgse Boys spelen gelijk in eerste oefenwedstrijd

VVSB en Rijnsburgse Boys hebben de eerste oefenwedstrijd na de tijdelijke coronastop gelijkgespeeld. Onder het toeziend oog van een flink aantal supporters, hadden beide ploegen één helft het betere van het spel. VVSB was dat in de eerste helft, de bezoekers in de tweede helft. Een 2-2 eindstand bleek dus achteraf een logisch uitslag.

Trainer Richard Plug trad de eerste helft aan met diverse nieuwe spelers gecombineerd met oudgedienden. Deze combinatie bleek een sterke en daar hadden de Rijnsburgers het moeilijk mee. De kansen kwamen na een minuut of 20 bij met name Felitciano Zschusschen. De topschutter van vorig seizoen, had weliswaar drie kansen nodig, maar trof in de 33e minuut wel het doel. Na een prima aanval van Jelmer Vijlbrief schoot de spits van dichtbij binnen. Nog geen tien minuten later was het opnieuw raak voor de paars-gelen. Het van richting veranderde schot kwam voor de voeten van Mo el Osrouti die doelman Wesley Zonneveld simpel passeerde.

In de tweede helft trad Rijnsburgse Boys met een volledig nieuw elftal aan en dat was te merken. Potentiele basisspelers als Dani van der Moot, Bram Ros en Jeffrey Jongeneelen kwamen in het veld en drukte direct hun stempel op de wedstrijd. Jongeneelen schoot bij zijn eerste balcontact direct raak waardoor ‘de uien’ terug in de wedstrijd kwamen. De bezoekers bleven de gehele tweede helft het betere van het spel hebben, maar hadden moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Uit een corner was het tien minuten voor tijd Masies Artien die voor de 2-2 eindstand zorgde.

VVSB – Rijnsburgse Boys 2-2: 33. Zschusschen, 41. El Osrouti, 48. Jongeneelen, 81. Artien.

Opstelling 1e helft VVSB: Valk; Postma, De Vlugt, Onyeike, Demon, Vijlbrief; Rauws, Ter Hedde, Bakker; El Osrouti, Zschusschen.

Opstelling 2e helft VVSB: Jansen, Fecunda, Knapp, Spijkstra, Demon (70. De Vlugt), Vijlbrief (70. Postma); Rauws (70. Onyeike), Bakker (70. Bierhuizen), Zschusschen (70. Ter Hedde, 80. El Osrouti); Van den Assem, Steltenpool.

Tekst: Stefan van den Burg