VVSB en ODIN’59 delen de punten

Een wedstrijd tussen twee concurrenten die bij een overwinning goede zaken hadden kunnen doen  is geëindigd in 2-2. Geen nederlaag, maar ook geen overwinning. Gezien de uitslagen op de andere velden een resultaat waar men weer verder mee kan. Ahmed al Mahdi was voor ODIN’59 de man waar het gevaar en dus ook de doelpunten vandaan kwam. Bij VVSB wisten Youssef Blel en Danny Bakker het net te vinden.

Bij VVSB waren sterkhouders Ruben Valk en Nicky Eekhout afwezig. Met Thom Jonkerman op doel en Ivan Spijkstra in de laatste linie trachtte trainer Wilfred van Leeuwen de voorwaartsen van ODIN’59 tegen te houden. En ook de vele supporters die mee waren gekomen naar Heemskerk probeerde via gezang de ploeg naar voren te duwen.

En al snel had VVSB op voorsprong kunnen komen, maar het was Youssef Blel die de voorzet van Enzo Huntink net over het doel van ODIN’59 kopte. Niet veel later was Danny Bakker van dichtbij erg kansrijk, maar werd zijn inzet gered door doelman Joost Meendering.

Lang bleef het slordig aan beide kanten, maar had VVSB het veldoverwicht te pakken. Met nog een kwartier tot de rust barstte de aanvallen van de Noordwijkerhouters los. Zo kwam Huntink een teenlengte te kort om de fraaie slalom en dito voorzet van Wout Heemskerk in te tikken. Even later schoot Lars Rauws in een mêlee van spelers de bal via de rug van Blel in de handen van Meendering. Aan de andere kant was het Frits Kramer die ineens oog in oog met Jonkerman te slap inschoot, waardoor de doelman de bal klemvast had.

De volgende 1 op 1 kans van de thuisploeg was wel raak. Via een lange bal van Michael Lanting schoot Ahmed al Mahdi de bal achter de kansloze doelman. Nog geen minuut later kwam Al Mahdi in dezelfde situatie terecht, maar was het doelman Jonkerman die zijn voet goed liet staan en zo een grotere achterstand voorkwam. Integendeel zelfs, binnen twee minuten had VVSB de gelijkmaker in het zogenoemde ‘netje’ liggen. Spits Blel draaide zich handig vrij in de ‘16’ van de thuisploeg en schoot raak.

In de tweede helft kwam ODIN’59 na een kwartier voetbal opnieuw op voorsprong. Een identieke situatie als in de eerste helft werd nu opnieuw afgerond. Lanting gaf mee aan de pijlsnelle Al Mahdi die afrondde. VVSB liet zich niet van de wijs brengen en kwam opnieuw snel terug in de wedstrijd. Heemskerk werd door doelman Meendering tegen de grond gewerkt, waarna scheidsrechter De Brito Roque niet anders kon dan een strafschop aan VVSB toekennen. Bakker ging achter de bal staan en stuurde de doelman de verkeerde hoek in.

In de slotfase was het VVSB die heerste over het gehele veld, maar na liet om de driepunter te grijpen. De grootste kans was voor Huntink, de middenvelder van VVSB mocht aanleggen van ruim 20 meter, maar zag zijn schot geblokt worden door een verdediger van de thuisploeg. Verder dan wat scrimmages voor het doel kwam VVSB niet meer en nam het één punt mee naar Noordwijkerhout. Daar waar de volgende wedstrijd ook alweer snel gespeeld wordt. Aanstaande dinsdag komt dan Ter Leede naar De Boekhorst. Aanvang is 20.00 uur.

ODIN’59 – VVSB 2-2: 40. Al Mahdi 1-0, 43 Blel 1-1, 59. Al Mahdi 2-1, 67. Bakker (p) 2-2.
VVSB: Thom Jonkerman; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Ivan Spijkstra, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Enzo Huntink, Wout Heemskerk (70. Raygivano Dompig), Danny Bakker; Youssef Blel, Jayson Halman.