VVSB en Jong ADO houden elkaar in evenwicht

In de derde oefenwedstrijd van dit seizoen hebben VVSB en Jong ADO Den Haag elkaar in evenwicht gehouden. Jong ADO stond met de rust op een 0-2 voorsprong. VVSB toonde in de tweede helft karakter en trok de score naar 2-2. Jarige job Lovette Felicia en Tim de Rijk scoorde namens de thuisploeg.

Op een winderig en nat Sportpark de Boekhorst was het in de eerste helft vooral aanpassen aan de omstandigheden. Afgelopen zaterdag speelde VVSB in Sassenheim nog onder zeer warme omstandigheden. Wind en regen waren ditmaal de ingrediënten. Beide ploegen hadden zichtbaar moeite om elkaar te vinden, maar de jonge gasten uit Den Haag stonden nog voor de thee met 0-2 voor.

Uit een strafschop scoorde Yahya Boussakou de openingstreffer. Niet veel later zorgde Chovanie Amatkarijo met een fraai schot voor de ruststand.

Na de thee stond er een feller VVSB wat al snel leidde tot goede kansen. De nieuwbakken vleugelspelers Lovette Felicia en Lulinho Martins namen het doel van Jong ADO onder vuur en maakte het de keeper knap lastig. Het schot van Martins werd gered door de lat na een zeer rappe counter.

Na 65 minuten zorgde Felicia voor de aansluitingstreffer na een goede kapbeweging in het strafschopgebied en droge schuiver. VVSB voerde de druk verder op en zag vlak voor tijd dit beloond worden met de gelijkmaker. De inzet van Martins werd nog gekeerd door de doelman van Jong ADO, maar de rebound werd fraai raak geschoten door Tim de Rijk.

Bij Jong ADO viel na 67 minuten Noordwijkerhouter Niels van Wetten in.

VVSB en Jong ADO eindigde na 90 minuten met een stand van 2-2. Aanstaande dinsdag is de volgende krachtmeting. VVSB gaat dan op bezoek bij FC Rijnvogels. Aanvang 20.00 uur.

VVSB - Jong ADO Den Haag: 35. Boussakou (p) 0-1, 39. Amatkarijo 0-2, 65. Felicia 1-2, 84. De Rijk 2-2.

VVSB: Valk; Fecunda, Batist (67. Theuns), Verlaan, Vijlbrief (46. Zwart); Theuns (46. Arroyo), Metalsi, De Rijk; Van der Wilden (46. Martins), Dijkstra (46. Pauw), Bekooij (46. Felicia).