VVSB en GOES winnen beide één helft

In een spectaculaire wedstrijd tussen VVSB en GOES wisten beide ploegen één helft te winnen. Echter pak je daar niet de volle mep mee, waardoor beide partijen een punt mee wisten te nemen. Waar VVSB via twee doelpunten van Bert Steltenpool de rust in ging, kwam GOES in het tweede bedrijf terug via Sylvio Hage en Gianni Tiebosch.

Het spektakel tussen VVSB en GOES begon al vanaf minuut 1. Had het na 15 minuten 2-2 gestaan, had hier niemand gek op van gekeken. Richelo Fecunda en Jayson Halman hadden VVSB op voorsprong kunnen schieten, maar konden het net niet laten bollen. Aan de andere kant was het twee keer doelman Rick van der Mast die de pogingen van Sylvio Hage en Sven Mbikulu wist te redden.

Na ruim twintig minuten nam VVSB het initiatief over en via opnieuw Halman en ook Raygviano Dompig hadden de Noordwijkerhouters op voorsprong kunnen komen. Even later gebeurde dat dan toch. Via een combinatie over de linkerkant met Danny Bakker en Jelmer Vijlbrief gaf de vleugelverdediger de bal laag voor op de ingelopen Bert Steltenpool. De spits van VVSB werd licht vastgehouden door een verdediger van GOES waarna scheidsrechter Van Kommer een strafschop aan de thuisploeg gaf. Steltenpool ging zelf achter de bal staan en liet doelman Matthew Lentink kansloos. VVSB gaf direct gas bij en kwam snel na de openingstreffer op 2-0. Een panklare voorzet van Dompig werd door Steltenpool ingeschoten.

Na de thee kwam GOES terug in de wedstrijd en werd het per minuut gevaarlijker voor het doel van VVSB. Invaller Riad Elloukmani schoot geheel vrijstaand naast en VVSB-verdediger Obi Onyeike haalde de bal spectaculair van de lijn. Even later was de aansluitingstreffer een feit. Het schot van GOES werd nog op de paal getikt door doelman Van der Mast, maar de rebound was een prooi voor Hage die de 2-1 binnen kon tikken. Ook de gelijkmaker volgde snel. Gianni Tiebosch kapte zichzelf vrij en schoot zeer fraai en hard de bal in de lange hoek.

GOES drukte hierna niet meer door waardoor VVSB terug kon komen in de wedstrijd. In de slotfase kwam de thuisploeg via een aantal corners tot gevaar, maar de pogingen werden ofwel gekraakt of langs het doel van Lentink geschoten.

Met dit gelijke spel staat VVSB momenteel op een 8e plaats. Volgende week gaat VVSB weer op bezoek bij Ajax. Na de bekerechec heeft de ploeg van Richard Plug hier iets goed te maken. Aanvang in Amsterdam is 14.30 uur.

VVSB – GOES 2-2: 33. Steltenpool (p) 1-0, 35. Steltenpool 2-0, 68. Hage 2-1, 73. Tiebosch 2-2.
VVSB: Rick van der Mast; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Gino Demon, Jelmer Vijlbrief (65. Wout Heemskerk); Lars Rauws (85. Ivan Spijkstra), Brooklyn van Doorneveld, Danny Bakker; Raygivano Dompig, Bert Steltenpool, Jayson Halman (85. Matthieu van den Assem).

Tekst: Stefan van den Burg
Archieffoto: Kees Kuijt