VVSB en DOVO delen de punten

In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen heeft VVSB één punt weten te bemachtigen. In een open wedstrijd tegen DOVO kwamen de Noordwijkerhouters terug van een achterstand, maar liet het op het einde ook weer een voorsprong lopen. Lulinho Martins en Tom Kok zorgde voor de paars-gele doelpunten.

Het nieuwe hoofdveld werd voorafgaand aan de wedstrijd tegen DOVO officieel geopend. Wethouder Sjaak van den Berg zette samen met (oud)spelers van VVSB; Paul Warmerdam, Geert van der Weiden, Vladimir Jozic, Frans van Niel, Tijs Knapp (JO19-1) en een jeugdspeelster een mooie aanval op en zorgde voor de eerste treffer van de avond.

Met nieuwkomer Ties Evers direct in de basiself kwam VVSB een stuk beter voor de dag dan vorige week tegen Ter Leede. In de beginfase golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen flink wat kansen. Vooral het aanvalsduo Felitciano Zschusschen en Lulinho Martins kregen een aantal goede mogelijkheden om de score te openen, maar het vizier stond nog niet op scherp. De paal, doelman Sebastiaan van der Sman en het vangnet zorgde ervoor dat de Noordwijkerhouters niet op voorsprong kwamen.

Ook de gasten uit Veenendaal lieten zich in de beginfase niet onbetuigd. Spits Quincy Arends kopte al na een paar minuten op de lat. Een kwartiertje later kopte Simon van Zeelst uit een corner van Jasper Waalkens de bal achter Ruben Valk. VVSB moest die klap even op zich in laten dalen, maar werd na een half uur voetbal weer sterker. Maar ook aanvoerder Frans van Niel zag zijn schot opgepakt worden door doelman Van der Sman.

In de tweede helft bleef met name Martins gevaarlijk met zijn snelheid. De rappe flankspeler van VVSB zorgde na een klein uur voetbal wel voor de gelijkmaker met een fraai schot van afstand. Beide ploegen bleven kansen krijgen en doelmannen Valk en Van der Sman hadden een drukke avond op Sportpark de Boekhorst.

Met nog tien minuten op de klok werd invaller Tom Kok in stelling gebracht die met een hard schot doelman Van der Sman klopte. Dit bleek helaas voor de Noordwijkerhouters niet het einde van de wedstrijd. DOVO kwam nog langszij door een doelpunt van Gokhan Yasar. Beide ploegen komen door dit gelijkspel van de hatelijke ‘0’ af, maar hebben in dit seizoen nog niet gewonnen.

VVSB – DOVO 2-2: 20. Van Zeelst 0-1, 58. Martins 1-1, 80. Kok 2-1, 86. Yasar 2-2.

VVSB: Ruben Valk; Justin Valk (46. Loyd van der Wilden), Peter Verhoeve, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen, Jelmer Vijlbrief (85. Glenn van Geldorp); Ties Evers, Frans van Niel, Tim de Rijk; Lulinho Martins (73. Tom Kok), Felitciano Zschusschen.

Tekst en foto: Stefan van den Burg