VVSB draait opnieuw wedstrijd naar eigen hand

VVSB begint een patent te krijgen op het maken van belangrijke doelpunten in de slotfase van de wedstrijd. Tegen DOVO leverde dit een punt op, Excelsior’31 werd midweeks verslagen in de blessuretijd en ook tegen DVS’33 was het weer raak. Een 0-2 achterstand werd omgebogen naar een 3-2 overwinning. Danny Bakker zorgde voor rust voor de aansluitingstreffer. Youssef Blel en Jayson Halman zorgde er aan het einde van de tweede helft voor dat Sportpark de Boekhorst opnieuw kon juichen.

Al na 10 seconden werd er voor de tweede keer in deze wedstrijd afgetrapt. DVS’33 deed dat de eerste keer en was hier uiterst succesvol mee. De directe lange bal richting Benjamin Roemeon kwam aan waarna de buitenspeler uit Ermelo via een schot in de lange hoek als eerste doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier terecht kwam.

Een start die niemand wil beleven en die gedachten bleven de eerste tien minuten hangen in de koppies bij VVSB. DVS’33 combineerde er lustig op los, maar wist niet tot scoren te komen. Na een klein kwartier kroop VVSB uit haar schulp en had het direct de 1-1 in het netje liggen. Echter stak scheidsrechter Hardeman hier een stokje voor. De leidsman zag Youssef Blel een duwtje geven vlak voordat hij de bal in het doel kopte. Een paar minuten later werd opnieuw een doelpunt van VVSB afgekeurd. Het schot van Danny Bakker werd door niemand aangeraakt en vloog bij de tweede paal binnen. Echter was er sprake van hinderlijk buitenspel waardoor ook dit doelpunt niet op het scorebord terecht kwam.

Na wat speldenprikjes aan beide kanten kwam het volgende gevaar van DVS’33. Maarten van Dijk gaf de bal voor vanaf rechts waarna Quincy Veenhof van dichtbij met een harde kopbal voor de 0-2 zorgde. VVSB liet zich niet uit het veld slaan en kwam nog voor rust op 1-2. Een schitterende voorzet van Jermano Lo Fo Sang werd binnen gekopt door Danny Bakker.

In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar lang in een wurggreep. Met nog een klein kwartier op de klok kwamen net als afgelopen dinsdag Peet van der Slot en Guus Verver in het veld. Het opportunisme kwam er bij kijken en leverde opnieuw treffers op. De gelijkmaker kwam tot stand via een afgeslagen corner. Door de indraaiende bal van Bakker, het mistasten van doelman Daan Huiskamp mede door toedoen van Van der Slot kon Blel van dichtbij de bal het laatste tikje geven.

De hoop was weer volledig levend op Sportpark de Boekhorst. Na een blessurebehandeling van doelman Huiskamp mocht DVS’33 weer aftrappen en op jacht naar een nieuwe voorsprong. Lang duurde deze jacht niet, want via Tim van de Berg had VVSB de bal binnen no time weer in bezit. Bakker en Blel lanceerde Jayson Halman die oog in oog met de doelman VVSB naar een voorsprong schoot.

Opnieuw een comeback van formaat voor de Noordwijkerhoutse ploeg die er op tweede paasdag er opnieuw zal moeten staan. In Woerden wacht dan Sportlust’46 voor een nieuwe confrontatie. Aftrap aldaar is 16.30 uur.

VVSB – DVS’33 3-2: 1. Roemeon 0-1, 38. Veenhof 0-2, 44. Bakker 1-2, 78. Blel 2-2, 81. Halman 3-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Obi Onyeike (77. Peet van der Slot), Nicky Eekhout, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws (77. Guus Verver), Ivan Spijkstra (59. Raygivano Dompig), Enzo Huntink; Danny Bakker, Youssef Blel, Jayson Halman (85. Tijs Knapp).