VVSB declasseert ONS Sneek en wint met 1-7

VVSB heeft zichzelf een grote dienst bewezen door met 1-7 te winnen bij ONS Sneek. De hekkensluiter van de Derde Divisie had niets in te brengen tegen de Noordwijkerhouters. VVSB freewheelde naar de overwinning en deed direct goede zaken voor het doelsaldo. Yannick Bouw was met 3 treffers de grote man. Felitciano Zschusschen (2), Loyd van der Wilden en invaller Wout Heemskerk deelden ook mee in de feestvreugde.

Dat het een stuk beter moest ten opzichte van vorige week tegen SteDoCo was voor iedereen wel duidelijk. Vanaf de eerste minuut werd ONS Sneek compleet overrompeld door de Noordwijkerhouters. Het hielp de thuisploeg dan ook niet dat aanvoerder en ervaren kracht Nick Kuipers al snel het veld moest verlaten met een liesblessure. In de tijd dat Kuipers al van het veld was en er nog geen vervanger binnen de lijnen stond, sloeg VVSB toe. Tim de Rijk speelde Felitciano Zschusschen in, de spits draaide om zijn as heen en haalde van ruim 20 meter vernietigend hard uit.

In de eerste helft deed ONS Sneek bij vlagen nog mee met aanvallen, maar echt gevaarlijke mogelijkheden leverde dit niet op. VVSB daarentegen kreeg diverse goede kansen om de score al snel te vergroten. In de 29e minuut had de doelman van ONS Sneek het nakijken op een pegel van Yannick Bouw, maar bood de lat nog uitkomst. Even later was het wel raak voor Bouw. In de counter speelde Zschusschen, de volledig vrijstaande Bouw aan die net op tijd de bal in kon tikken. Nog voor rust werd het ook 0-3. Een gigantische fout achterin bij ONS werd afgerond door Zschusschen.

In de tweede helft opende ONS Sneek nog sterk en ging het schot van Oege Sietse van Lingen nog net over het doel van Ruben Valk. Toch trok VVSB de wedstrijd weer naar zich toe en ging het rustig verder met scoren. Loyd van der Wilden bediende Bouw die van dichtbij voor de 0-4 kon zorgen. Tien minuten later werd dit recept nogmaals uitgevoerd en complementeerde Bouw zijn hattrick.

Dit was ook direct het sein om wat wissels toe te passen waardoor ook Wout Heemskerk, Tijs Knapp en Mo el Osrouti weer wat minuten konden maken. De invallers waren gretig en zorgde ervoor dat Van der Wilden al snel de 0-6 kon binnen schieten. En ook Heemskerk kwam op het scoreformulier door met een schuiver doelman Van der Dam te passeren.

De enige smet op de wedstrijd kwam in de 80e minuut. Van Lingen zorgde ervoor dat ONS Sneek nog een doelpunt kon maken en VVSB dus niet met de spreekwoordelijke ‘0’ naar huis kon rijden.

ONS Sneek – VVSB 1-7: 8. Zschusschen 0-1, 32. Bouw 0-2, 39. Zschusschen 0-3, 54. Bouw 0-4, 64. Bouw 0-5, 72. Van der Wilden 0-6, 74. Heemskerk 0-7, 80. Van Lingen 1-7.

VVSB: Ruben Valk; Tom Kok, Peter Verhoeve, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen, Jelmer Vijlbrief; Ties Evers, Tim de Rijk (67. Tijs Knapp), Yannick Bouw; Felitciano Zschusschen (67. Wout Heemskerk), Loyd van der Wilden (76. Mo el Osrouti).