VVSB boekt zwaarbevochten overwinning op HHC Hardenberg

Na meer dan een maand zonder overwinning, klonk na 96 minuten het Cees de Roo weer door de kleedkamer van VVSB. Aanvoerder Vladimir Jozic zorgde ervoor dat zijn mannen via een vrije trap op een 0-1 voorsprong kwamen. De vele aanvallen van de thuisploeg hadden geen effect, want tien minuten voor tijd stond het plots 0-2 door Tommy Bekooij. HHC Hardenberg kwam nog terug via Koos Werkman, maar kon geen gelijkmaker meer forceren.

Trainer Jack Honsbeek greep hard in na de kansloos verloren pot tegen De Treffers. Richelo Fecunda, Tomas Arroyo, Mo el Osrouti en Guido Pauw mochten naast de trainer op de bank plaatsnemen. Voor hen speelden Peet van der Slot, Sven Verlaan, Loyd van der Wilden en Pieter Koopman. De ingreep had in het begin van de wedstrijd direct effect, want de Noordwijkerhouters zaten er kort op en toonde weer de absolute wil om te winnen.

Tommy Bekooij werd in de 10e minuut van de wedstrijd vlak buiten het strafschopgebied onderuit gehaald door Shkodran Metaj. Aanvoerder Vladimir Jozic ging achter dit buitenkansje staan en zorgde voor zijn 3e vrije trap doelpunt van deze competitie. Het bleek een van de spaarzame mogelijkheden van VVSB, maar ondanks dat er weinig gecreëerd werd, speelde het attractief voetbal in de eerste helft.

De thuisploeg kreeg grote mogelijkheden tot de gelijkmaker, maar Rob van der Leij (over), Rens van Benthem (lat) en Rick Hemmink (redding Valk) wisten het net niet te vinden. En ook in de tweede helft ging de kansenregen van HHC Hardenberg verder. Hemmink kopte van dichtbij over en het schot van Van Benthem ging via Jelmer Vijlbrief in het zijnet.

Ondanks het overwicht van de ploeg van Gert Jan Karsten waren de echt uitgespeelde kansen schaars. Vooral via de zijkanten en kopballen trachtten HHC Hardenberg, VVSB te verslaan. Dit ging echter niet op voor de oranjehemden. Invaller Fecunda onderschepte in de 82e minuut de pass van Koos Werkman, gaf de bal op de vrijstaande Pauw die op zijn beurt Bekooij vond. Voor de topschutter van VVSB was het een koud kunstje om zijn 10e van het seizoen te scoren.

Twee minuten later zorgde Werkman voor de aansluitingstreffer, waarna er nog 10 lastige minuten aanbraken voor VVSB. Van der Leij probeerde via een omhaal de gelijkmaker te maken, maar de omhaal had te weinig kracht. In de blessuretijd was het Sargon Gouriye die dacht de gelijkmaker raak te koppen, maar had buiten doelman Ruben Valk gerekend. Met één vuist trok de doelman de voorsprong over de streep.

HHC Hardenberg – VVSB 1-2: 11. Jozic 0-1, 82. Bekooij 0-2, 84. Werkman 1-2.

VVSB: Valk; Van der Slot (68. Fecunda), Zwart, Verlaan, Vijlbrief; Theuns, Jozic, De Rijk; Van der Wilden (79. Pauw), Koopman (81. El Osrouti), Bekooij.

Tekst en foto: Stefan van den Burg