VVSB boekt zwaarbevochten overwinning op AFC

Het was niet goed, maar de punten zijn binnen voor VVSB. In een bij vlagen zeer matige wedstrijd was één scherp moment van Mo el Osrouti doorslaggevend voor de eindstand. De buitenspeler van VVSB verschalkte doelman Joey Potveer met een laag schot in de korte hoek. Welkome punten voor de Noordwijkerhouters waardoor zij zich nu weer in de middenmoot van de Tweede divisie bevinden.

VVSB ging voortvarend van start en had met Frans van Niel en Tommy Bekooij al snel twee mogelijkheden tot scoren. Het vizier bij beide mannen stond echter nog niet op scherp. Na deze mogelijkheden was het spel van beide ploegen zeer matig. AFC en VVSB werkte beide wel erg hard, maar konden maar met moeite tot kansen komen. Met nog tien minuten tot de rust ontvlamde de wedstrijd weer. Doelman Joey Potveer ontpopte zich tot een ware plaag voor de aanvallers van VVSB met diverse reddingen op de schoten van Mo el Osrouti, Vladimir Jozic en Bekooij.

Ook AFC kreeg nog kansen tot de openingstreffer, maar Matthijs Jesse en Eelke de Graaf mistte een kans hierop. In de tweede helft tikte Potveer met moeite de kopbal van Jordy Zwart over het doel en tikte verdediger Derre Kwee de bal bijna achter zijn eigen doelman. De grootste kans was voor AFC, Ilias Zaimi schoot een vrije trap op de lat.

Nadat het schot van Van Niel weer eens werd gepakt door Potveer, was de doelman een minuut later wel verslagen. El Osrouti kapte vanaf de rechterkant naar binnen en schoot onverwachts laag in de korte hoek raak. AFC probeerde het wel, maar doelman Ruben Valk hoefde maar nauwelijks in actie te komen. De schoten van Zaimi en Jesse waren zo onnauwkeurig dat zelfs de ballenvanger het niet kon voorkomen dat de bal op de bijvelden van sportpark Goed Genoeg kwamen. Het slotakkoord was voor invaller Tom van den Brink. Hij hield de bal wel laag, maar zag zijn tikje naast het doel van Valk terecht komen.

AFC – VVSB 0-1: 73. El Osrouti 0-1.

VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijlbrief, Jozic, De Rijk (82. Van Pelt), Van Niel, El Osrouti, Pauw (74. Koopman), Bekooij (67. Van der Wilden).

Tekst: Stefan van den Burg
Foto: Tino Stulen

VVSB boekt zwaarbevochten overwinning op AFC
Terug naar overzicht