VVSB boekt thuisoverwinning op SteDoCo

Vlak voor de wedstrijd waren alle overige uitslagen in de Derde Divisie bekend en zagen de supporters van VVSB dat onder andere Ter Leede weer uitliep op de Noordwijkerhouters. Een belangrijke pot werd er dus gevoetbald tegen SteDoCo. De gasten uit Hoornaar kwamen desondanks al snel op 0-1. Nog voor rust werd deze achterstand omgebogen door doelpunten van Felitciano Zschusschen en Rob Zandbergen. Na de rust kwam SteDoCo weer op gelijke hoogte, maar was het Bert Steltenpool die ruim 10 minuten voor tijd voor de winnende treffer zorgde.

Beide ploegen hadden een helft lang een extra medespeler in de gelederen. De harde wind stond recht over het veld op Sportpark de Boekhorst. De eerste helft speelde VVSB dus met de zogenoemde 12e man mee. Echter gingen de vele lange ballen van achteruit veel te hard voor de aanvallende krachten van de Noordwijkerhouters. SteDoCo ging met de wind tegen veel over de grond voetballen en had hier al snel succes mee. Vincent Verheul werd in de 10e minuut vrij gespeeld op het randje van het strafschopgebied. De linkeraanvaller van de gasten krulde de bal in de korte hoek en zorgde zo voor de openingstreffer.

Een tien minuten later was het Benjamin van Wanrooij die bijna voor de 0-2 had gezorgd, maar zag zijn lob net naast het doel van VVSB gaan. Na een half uur kwam VVSB beter in de wedstrijd en kwam het daardoor ook vrij snel op gelijke hoogte. Door het vroege storen in de opbouw van SteDoCo kon Felitciano Zschusschen de bal oppikken en uithalen. De topschutter van VVSB krulde de bal de lange hoek in en zorgde zo voor de gelijkmaker.

VVSB trok het spel verder naar zich toe in de eerste helft en kwam nog voor rust op voorsprong. Rob Zandbergen mocht op het randje van het strafschopgebied uithalen. Zijn schot werd licht getoucheerd door een verdediger van SteDoCo waardoor doelman Mark Smith kansloos werd.

In de tweede helft kreeg SteDoCo de wind mee, maar ook zij hadden moeite om hier mee om te gaan. In een vrij pover begin van het tweede bedrijf had VVSB een goede mogelijkheid via invaller Lulinho Martins. De rappe aanvaller van VVSB ontsnapte aan de aandacht van de verdediging van SteDoCo maar schoot rakelings naast het doel van Smith. SteDoCo trok het initiatief wel weer naar zich toe. Dit leverde succes op in de 71e minuut. Bij de tweede paal kon Van Wanrooij de voorzet van Verheul binnen schieten.

Uit het niets kwam VVSB ruim tien minuten voor tijd weer op voorsprong. Een fraai opgezette aanval via Martins en Tim de Rijk werd door laatstgenoemde laag voorgetrokken op Bert Steltenpool. De spits van VVSB tikte van dichtbij de voorzet en dus de 3-2 binnen. Van een echte slotoffensief was niet meer sprake waardoor VVSB 3 belangrijke punten op de eigen Boekhorst hield.

VVSB – SteDoCo 3-2: 10. Verheul 0-1, 33. Zschusschen 1-1, 41. Zandbergen 2-1, 71. Van Wanrooij 2-2, 78. Steltenpool 3-2.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Justin Valk, Peter Verhoeve, Gino Demon, Jelmer Vijlbrief (62. Tim de Rijk); Ties Evers, Rob Zandbergen, Danny Bakker (46. Lulinho Martins); Bert Steltenpool, Felitciano Zschusschen.