VVSB boekt overwinning bij IJsselmeervogels

VVSB heeft de uitwedstrijd bij IJsselmeervogels met 0-2 weten te winnen. De mannen van Jack Honsbeek toonde zich uiterst effectief en hadden in doelman Ruben Valk en zijn verdediging onder leiding van Jordy Zwart een stevige basis achterin staan. De Rooien probeerden het wel, maar kwamen er niet langs. In de spaarzame tegenstoten die VVSB kreeg, scoorde Tommy Bekooij en Guido Pauw.

Op een zeer koud en winderig sportpark De Westmaat was het de thuisploeg die van het eerste moment de toon zetten. Spits Robbert Olijfveld had na 8 minuten de eerste grote kans van de wedstrijd, maar doelman Ruben Valk kon er nog een hand tegenaan zetten. Enkele minuten later kopte Oktay Ozturk de bal op de paal.

Het enige wat VVSB in de eerste helft hier tegenover kon zetten, was een pegel van Tommy Bekooij. Echter ging zijn poging ruim naast het doel van Jaimy Schaap. IJsselmeervogels, gesteund door de wind in de rug, ging vrolijk verder met aanvallen produceren en liet de bal veelvuldig van voet naar voet gaan. VVSB-aanvoerder Vladimir Jozic had bijna het openingsdoelpunt voor de thuisploeg op zijn naam, maar gelukkig voor hem en VVSB ging de bal vlak langs de paal naast. Even later was het opnieuw Olijfveld die kon uithalen, maar verdediger Jordy Zwart gooide zich voor het schot en maakte deze onschadelijk.

In de tweede helft kwam VVSB wel wat meer uit haar schulp, maar bleven de grootste kansen voor de Rooien. Doelman Valk had moeite met het verdekte schot van Gillian Justiana, waarna Ali Akla de rebound voor zijn voeten kreeg. Opnieuw was het Zwart die zich voor het schot wierp en voor opruiming zorgde. Na een kwartier in de tweede helft werd het allemaal nog wat pijnlijker voor de thuisploeg, toen Olijfveld voor een nagenoeg leeg doel de bal naast schoof.

En als de bal het ene doel niet in wil, gaat die al gauw het andere doel in. En zo geschiedde ook deze middag weer. Bekooij werd aangespeeld rond de middenlijn, ging een dubbele 1-2 aan met Mitchell Theuns en Guido Pauw en ging op doelman Schaap af. Vlak voor de neus van de doelman stiftte de buitenspeler van VVSB de bal over de doelman heen om voor de 0-1 te zorgen.

De thuisploeg trok va banque ten aanval en had in de persoon van Ozturk opnieuw een enorme kans, maar de middenvelder schoof de bal voorlangs. In een van de spaarzame counters die VVSB kreeg, werd de score verder verhoogd. Pauw draaide weg bij Ralph Hovestad en kon samen met invaller Marvin Wijks af op de enige verdediger die er nog was; Marciano van Leijenhorst. De spits wachtte geduldig af wat de verdediger ging doen en toen er een kleine ruimte kwam schoot hij de 0-2 achter de doelman. In de slotminuut had Wijks de score nog verder kunnen uitbreidden, maar zijn pegel teisterde de lat.

IJsselmeervogels – VVSB 0-2: 70. Bekooij 0-1, 87. Pauw 0-2.

VVSB: Valk; Van der Slot, Arroyo, Zwart, Vijlbrief (73. Verlaan); Jozic, De Rijk, Theuns; Van der Wilden (46. Wijks), Pauw (90. Van Pelt), Bekooij.

Tekst en foto: Stefan van den Burg