VVSB boekt overtuigende overwinning op Dongen

VVSB heeft de wedstrijd tegen Dongen overtuigend weten te winnen. De hekkensluiter kwam nog wel op voorsprong, maar de thuisploeg raakte hiervan niet in de war en won met 6-1. Danny Bakker en Ian van Otterlo zorgde nog voor rust voor de ommekeer. Na de thee waren het Leroy George, Jayson Halman, Max Ossendrijver en Matthieu van den Assem die voor de ruime zege zorgde.

Als de nummer laatst van de ranglijst op bezoek komt is het altijd waken voor onderschatting. Dat Dongen geen slechte ploeg is bewezen zij enkele weken geleden door de huidige nummer 3 van de Derde divisie zaterdag uit te schakelen in het bekertoernooi. In de competitie wil het echter nog niet vlotten voor de ‘Canaries’ met 0 punten. Toch kwamen de bezoekers binnen 10 minuten op voorsprong. Een vlotlopende aanval via Fatih Kamaci en Mart van Bree werd door de topscorer Kamaci in de lange hoek afgerond.

VVSB toonde direct veerkracht, want vanaf de aftrap werd het alweer gelijk. Aanvaller Leroy George zakte terug om de bal te vragen. Middenvelder Danny Bakker zag de open gevallen ruimte, dook in dat gat en ontving de puntgave bal van George. Bakker nam de bal goed aan en rondde oog in oog met doelman Senna Daver koelbloedig af.

VVSB bleef het overwicht in de wedstrijd houden, maar vergat al vroegtijdig de score te vergroten. Zo kwamen Jesse van Nieuwkerk en Ian van Otterlo in scoringspositie, echter viel de 2-1 nog niet. Vlak voor rust was het wel raak. Via George, Bakker en het overstapje van Van Nieuwkerk kwam de bal voor de voeten van Van Otterlo. De middenvelder van VVSB stond vogelvrij en schoot de bal met het binnenkantje simpel binnen. In de slotseconden voor de thee schoot Bakker ook nog eens op de lat.

Na de rust duurde het niet lang tot VVSB de score kon verhogen. Het was Van Nieuwkerk die langs de linkerkant een hele fijne voorzet in huis had. George kroop goed voor zijn directe tegenstander en kopte van dichtbij hard binnen. Het verzet van Dongen was nu bijna volledig gebroken en dus kon VVSB op zoek naar meer, maar ook naar rust aangezien woensdag de volgende wedstrijd alweer aanvangt.

Met nog zo’n 20 minuten op de klok was er een vlotlopende combinatie tussen RIchelo Fecunda en Jayson Halman. Enkele spelers van Dongen werden handig omspeelt en al vallend schoot invaller Halman de 4-1 binnen. De frustratie bij Dongen nam toe getuigde de harde tackle van Jan Gerrits op Lars Rauws. Scheidsrechter Kuipers toonde de aanvoerder van de gasten de rode kaart, waardoor VVSB nog maar tegen 10 man kwam te spelen.

Diezelfde Rauws had met een mooi boogballetje nog op Max Ossendrijver in huis. De centrale verdediger van VVSB was mee opgekomen, was net op tijd om de bal voor de voeten van Doguhan Ercan weg te snoepen en te scoren. Het slotakkoord was voor de invallers. Halman speelde zichzelf het strafschopgebied binnen, maar werd onderuit gehaald door Luuk Hultermans. De scheidsrechter gaf een strafschop in de laatste minuut. Invaller Matthieu van den Assem faalde niet en zorgde hiermee voor de 6-1 einduitslag.

Aankomende week wacht VVSB 2 uitwedstrijden. Allereerst gaat het woensdag op bezoek bij Hercules in Utrecht. Aanvang is dan 20.00 uur. En op zaterdag gaan de Noordwijkerhouters naar Veghel voor de uitwedstrijd tegen Blauw Geel’38. Dan wordt er om 18.00 uur afgetrapt.

VVSB – Dongen 6-1: 9. Kamaci 0-1, 10. Bakker 1-1, 41. Van Otterlo 2-1, 55. George 3-1, 69. Halman 4-1, 78. Ossendrijver 5-1, 90. Van den Assem (p) 6-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (76. Matthieu van den Assem), Obi Onyeike (66. Nicky Eekhout), Max Ossendrijver, Tim de Rijk, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Danny Bakker (76. Enzo Huntink), Ian van Otterlo; Leroy George (66. Jayson Halman), Jesse van Nieuwkerk (76. Guus Verver).