VVSB boekt na zware week overwinning op UNA

De derde wedstrijd in zes dagen heeft VVSB winnend weten af te sluiten. UNA stond in Veldhoven al binnen vijf minuten op een 1-0 voorsprong. Brian Boogers had deze score kunnen verdubbelen, maar doelman Ruben Valk wist de strafschop te keren. In de tweede helft kwam VVSB terug via doelpunten van invaller Jayson Halman en verdediger Max Ossendrijver. Hierna werden de drie punten over de streep getrokken.

Dat drie wedstrijden in een week zo vroeg in het seizoen zijn sporen nalaat, was al tegen UNA te zien. Leroy George en Richelo Fecunda namen plaats op de tribune met blessures opgelopen tijdens de wedstrijd tegen ADO’20. En ook de scherpte bij de overige basisklanten was nog wat zoek in de eerste paar minuten van de wedstrijd. Sten Stenders kon vanaf de rechterkant naar binnen trekken, uithalen en scoren.

Ook na ruim een kwartier leek VVSB de deksel op de neus te krijgen. Het was opnieuw Stenders die voor gevaar zorgde, via de achterlijn de bal wilde terugtrekken, maar ten val werd gebracht door Tim de Rijk. Scheidsrechter Nelissen gaf hiervoor een strafschop aan de thuisploeg. Aanvoerder Brian Boogers ging achter de bal staan, maar doelman Ruben Valk dook de juiste hoek in en voorkwam de 2-0.

Het was warm in Veldhoven getuige ook de drinkpauzes in beide helften. En na de eerste drinkpauze kon VVSB ook in de voorhoede wat gevaar stichten. Het was Jesse van Nieuwkerk die zijn schot gered zag worden door doelman Petar Stoskovic. Even later was het opnieuw Van Nieuwkerk, maar zijn voorzet/schot vanaf de linkerkant werd net onder de lat weggetikt door de doelman van UNA.

Na de rust kwamen Enzo Huntink en Jayson Halman in het veld en laatstgenoemde was direct gevaarlijk. In zijn eerste wedstrijd na de schorsing opgelopen in het vorige seizoen kon de invaller al na 3 minuten de gelijkmaker noteren. En fraaie slalom die zelfs een verdediger op de grond deed doen vallen werd afgerond met de 1-1.

VVSB overpowerde UNA in dit gedeelte van de wedstrijd en zorgde na 57 minuten dat er een voorsprong op het scorebord kon staan. Na een rommelige actie voor het doel van UNA kwam de bal voor de voeten van Max Ossendrijver. De mee opgekomen verdediger van VVSB zorgde van dichtbij voor de 1-2. Ossendrijver was hiermee alweer de zesde speler van VVSB die dit seizoen wist te scoren.

Kansen waren er hierna over en weer. Zo dacht Stenders de gelijkmaker binnen te koppen, maar deed hij dit vanuit buitenspelpositie. VVSB kon de score verder verhogen, maar verdediger Sijbers voorkwam dat de geheel vrijstaande Van Nieuwkerk de 1-3 kon scoren.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd was het pompen of verzuipen voor de thuisploeg. Met ervaren rot Niek van Boekel erbij in de spits trachtte de ploeg van Harrie Gommans de verdediging van VVSB te passeren. Echter zonder resultaat, enkele afstandsschoten waren de wapenfeiten van de geel-zwarten. En ook invaller Max van den Akker wist geen doel te treffen, hij vond met zijn lob het dak van het doel. VVSB trok de overwinning op het tandvlees over de streep en zo werd de eerste zware week afgesloten met zes punten in totaal.

VVSB heeft in tegenstelling tot bijna alle andere ploegen in de Derde Divisie geen midweeks programma. De kermis kan dus goed gevierd worden, alvorens Groene Ster op zondag 11 september naar Noordwijkerhout komt. Aanvang op De Boekhorst is 14.00 uur.

UNA – VVSB 1-2: 3. Stenders 1-0, 48. Halman 1-1, 57. Ossendrijver 1-2.
N.B. In de 17e minuut miste Boogers een strafschop.
VVSB: Ruben Valk; Tijs Knapp (46. Enzo Huntink), Obi Onyeike, Max Ossendrijver, Tim de Rijk (62. Nicky Eekhout), Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Danny Bakker (88. Guus Verver), Ian van Otterlo (75. Puck Postma); Matthieu van den Assem (46. Jayson Halman), Jesse van Nieuwkerk.