VVSB boekt eerste overwinning in eigen huis op UDI’19

De eerste thuiswedstrijd op een zondag sinds enkele jaren werd winnend afgesloten door VVSB. In een tamelijk eenzijdige wedstrijd wonnen de Noordwijkerhouters met 3-0. Leroy George had al binnen 10 minuten het eerste doelpunt op zijn naam geschreven. Na de rust zorgde Ian van Otterlo en Jermano Lo Fo Sang voor de einduitslag. UDI’19 maakte de wedstrijd niet vol met 11 man. Al in de eerste helft kreeg Lars van Geelkerken een rode kaart te zien.

Met dezelfde basiself als vorige week tegen Quick startte VVSB op een zonnig Sportpark de Boekhorst. Vanaf minuut 1 waren de intenties duidelijk, VVSB voerde de boventoon en jaagde UDI’19 het hele veld over. Al snel resulteerde dit in 2 corners die weggewerkt werden door de ploeg uit Uden. Na 7 minuten kon de aanhang van VVSB voor het eerst gaan juichen. Een uitstekende pass van Jermano Lo Fo Sang werd knap aangenomen door Leroy George. De aanvaller van VVSB controleerde de bal direct naar zijn linkerbeen en liet doelman Ralph Vos in de korte hoek kansloos.

Even later was het opnieuw de combinatie Lo Fo Sang – George die voor gevaar zorgde, maar de kopbal van de aanvaller belandde op de lat. VVSB behield het overwicht in de wedstrijd, maar zag ineens Stijn van den Broek van achteruit naar voren trekken. Na een lange solo van de verdediger schoot Van den Broek naast het doel van Ruben Valk.

Na ruim een half uur diende scheidsrechter Souwen op te treden. Jesse van Nieuwkerk draaide zich weg van Lars van Geelkerken waarna de verdediger van UDI’19 de aanvaller van VVSB vast hield. Van Nieuwkerk was volledig doorgebroken waardoor de scheidsrechter niet anders kon doen dan een rode kaart tonen aan Van Geelkerken. De verkregen vrije trap ging via de voet van Leroy George opnieuw tegen de lat.

VVSB kon voor rust niet meer profiteren van de man meer situatie en ging in de tweede helft op zoek naar meer. Na een uur voetbal kwam VVSB dan op een 2-0 voorsprong. Lars Rauws pikte de hoge bal handig op en vond direct Van Nieuwkerk. Ian van Otterlo was al meegelopen, ontving de bal van zijn kompaan en vond via de vingertoppen van doelman Vos met zijn schot de lange hoek.

De thuisploeg miste nog enkele kansen om de score verder op te drijven. In de slotfase werd dan ook nog het derde doelpunt gescoord. Uit een voorzet van invaller Puck Postma kroop Lo Fo Sang handig voor zijn tegenstander en kopte bij de tweede paal binnen.

Met deze overwinning vind VVSB zich terug op een 2e plaats op de ranglijst. Aanstaande woensdag komt koploper ADO’20 op bezoek in Noordwijkerhout voor een heuse topper. Aanvang is dan 20.00 uur.

VVSB – UDI’19: 7. George 1-0, 61. Van Otterlo 2-0, 83. Lo Fo Sang 3-0.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (75. Puck Postma), Obi Onyeike (75. Nicky Eekhout), Max Ossendrijver, Tim de Rijk, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Ian van Otterlo, Danny Bakker (80. Enzo Huntink); Leroy George (80. Matthieu van den Assem), Jesse van Nieuwkerk (67. Guus Verver).

Tekst: Stefan van den Burg