VVSB boekt eenvoudige overwinning op Uno Animo

VVSB heeft in de tweede voorronde van de TOTO KNVB Beker een eenvoudige overwinning geboekt op Uno Animo. VVSB had de zo gewilde snelle voorsprong te pakken en bouwde dit gestaag uit. Tim de Rijk, Patrick Batist en een eigen doelpunt zorgde voor de doelpunten voor rust. Na de thee zorgde Tommy Bekooij en invallers Arno Dijkstra en Lovette Felicia voor de Noordwijkerhoutse doelpunten. De enige tegentreffer kwam op naam van Rick van Loon.

In aanloop naar de wedstrijd met Uno Animo kende VVSB veel personele problemen. Door diverse blessures en schorsingen zaten Damian de Groot en Stijn Paumen als JO19-junioren op de reservebank naast trainer Jack Honsbeek. Het beeld van de wedstrijd was vrij duidelijk vanaf het begin van de wedstrijd. VVSB kreeg de bal en mocht een gaatje in de hechte verdediging van Uno Animo gaan zoeken.

Dit resulteerde al snel in de openingstreffer van Tim de Rijk. De middenvelder van VVSB werd aan de linkerkant van het veld vrijgespeeld en verschalkte doelman Rens Mols met een lage schuiver. Even daarvoor zag Patrick Batist zijn poging nog net naast het doel van de thuisploeg vliegen, maar in de 19e minuut van de wedstrijd was het wel raak voor hem. Met een harde pegel van ruim 25 meter liet Batist doelman Mols kansloos.

Het tempo in de wedstrijd zakte hierna wat meer en hierdoor kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. En net op dat moment kwam ook de aansluitingstreffer. De Rijk speelde de bal te kort terug op doelman Menno de Jong, waarna aanvaller Rick van Loon de doelman kon omspelen en Uno Animo terug in de wedstrijd brengen. Toch bleven de kansen van de gastheren zeer schaars en was het aan VVSB om nog iets van deze wedstrijd te maken.Vlak voor rust breidde het de marge weer uit naar 2. Loyd van der Wilden zag zijn voorzet in het doel verschijnen door het hoofd van Renz van Son.

Na de thee schoot Rick van Broekhoven een vrije trap op de paal. Dit bleek een van de spaarzame mogelijkheden voor Uno Animo, die ondanks de achterstand luidkeels aangemoedigd werden door de fanatieke aanhang. Naar mate de tweede helft vorderde werd het steeds zichtbaarder dat Uno Animo conditioneel achterliep op VVSB. Met nieuwe aanvallers bij VVSB, kwamen ruim 20 minuten voor tijd weer kansen voor de gasten uit Noordwijkerhout.

Via de snelheid van Lulinho Martins kon Tommy Bekooij geheel vrijstaand de 1-4 in de kruising knallen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde Arno Dijkstra met een kopbal voor de 1-5. Het slotakkoord was voor Lovette Felicia, hij bepaalde de eindstand op 1-6.

Door deze overwinning wacht voor VVSB nu een wedstrijd in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Aanstaande zaterdag rond de klok van 23.00 uur zal hiervoor de loting plaats vinden.

Uno Animo – VVSB 1-6: 7. De Rijk 0-1, 19. Batist 0-2, 25. Van Loon 1-2, 44. Van Son (e.d) 1-3, 71. Bekooij 1-4, 85. Dijkstra 1-5, 89. Felicia 1-6.

VVSB: De Jong; Fecunda, Zwart, Batist, Schipholt; Bakker, Theuns, De Rijk; Van der Wilden (60. Martins), Pauw (68. Dijkstra), Bekooij (75. Felicia).