VVSB boekt derde thuisoverwinning op rij

Na een vrij weekend heeft VVSB de winnende draad weer opgepakt. De paars-gele brigade had geen grote problemen met tegenstander Gemert. De score werd in de tweede helft flink opgevoerd, nadat Leroy George in de eerste helft het bal had geopend. Ian van Otterlo, Tim de Rijk, Richelo Fecunda en invaller Mike Bekooij namen de rest van de doelpunten voor VVSB op zich.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de ploeg die vorige week het 110-jarig jubileum vierde. Aanvoerder Ralf Kemper ontsnapte aan de aandacht van de verdediging, maar zag doelman Ruben Valk nog net een handje tegen het schot krijgen. Na een minuut of 10 nam VVSB definitief het heft in handen. Via kopballen van Jesse van Nieuwkerk en Obi Onyeike werden de eerste mogelijkheden genoteerd.

Topschutter Leroy George deed ook van zich spreken, maar benutte zijn eerste kans van de wedstrijd niet. Doelman Stefan Tielemans kon nog redding brengen op het schot van de aanvaller. Toch opende de ervaren speler van VVSB de score. Van Nieuwkerk lanceerde Jermano Lo Fo Sang over de linkerkant de diepte in. George was in het midden meegelopen en kon geheel vrijstaand de bal van de wingback binnen tikken. Diezelfde Lo Fo Sang had even later nog een poeier van jewelste in huis die doelman Tielemans tot het uiterste dreef.

In de tweede helft werd het al snel 2-0. Van Nieuwkerk bereikte via een leep balletje Ian van Otterlo die de bal fraai over de doelman heen wipte. Lang stond de 2-0 niet op het bord. Jasper Waalkens bereikte T-Shawn Illidge die met een droge schuiver in de lange hoek voor de aansluitingstreffer zorgde. VVSB bleef de controle in de wedstrijd houden en kwam halverwege de tweede helft weer op een comfortabele voorsprong. Uit een corner van George was het Tim de Rijk die bij de eerste paal tevoorschijn kwam. De aanvoerder van VVSB kopte de bal hard richting de tweede paal en zag de bal de kruising invliegen.

Ook na wat gewissel bij beide ploegen bleef VVSB de score verder opvoeren. Invaller Jelmer Vijlbrief zag zijn voorzet op de lat schampen, waarna bij de tweede paal Richelo Fecunda op de juiste plek stond om de 4-1 van dichtbij te produceren. Gemert deed in de slotfase nog wat terug. Uit de scrimmage was het invaller Wout Barten die voor de 4-2 zorgde. Echter was dit niet het slotakkoord, die was voor Mike Bekooij. De invaller die na maanden van blessure zijn eerste minuten voor VVSB kon maken stond bij de tweede paal klaar om de voorzet van Van Otterlo binnen te schieten.

Door deze overwinning stijgt VVSB weer naar de gedeelde 2e plaats op de ranglijst. Aanstaande zaterdag nemen de Noordwijkerhouters het op tegen Baronie. In Breda wordt er afgetrapt om 20.00 uur.

VVSB – Gemert 5-2: 36. George 1-0, 48. Van Otterlo 2-0, 52. Illidge 2-1, 66. De Rijk 3-1, 83. Fecunda 4-1, 89. Barten 4-2, 90. Bekooij 5-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Max Ossendrijver (80. Nicky Eekhout), Tim de Rijk, Jermano Lo Fo Sang (80. Jelmer Vijlbrief); Lars Rauws, Danny Bakker, Ian van Otterlo; Leroy George (80. Mike Bekooij), Jesse van Nieuwkerk (67. Jayson Halman).